Веселин Марешки да бъде отстранен от поста зам.-председател на Народното

...
Веселин Марешки да бъде отстранен от поста зам.-председател на Народното
Коментари Харесай

БСП иска отстраняване на Веселин Марешки от поста зам.-председател на Народното събрание


Веселин Марешки да бъде отхвърлен от поста зам.-председател на Народното събрание. Това настоя Българска социалистическа партия в декларация от името на група, прочетена от Кристиан Вигенин, който също е зам.-председател на Народно събрание.

Можем ли да се преструваме, че нищо не се е случило. Няма да разсъждаваме за презумпцията за невиновност, присъдата предстои на обжалване, само че този факт хвърля тежко леке върху така и така срината известност на Народното събрание, безапелационен бе Вигенин.Нямаше да се изправя от името на ПГ на Българска социалистическа партия, в случай че това засягаше единствено 44-ото Народното събрание. За нас то е изчерпано, както е изчерпано и излъченето от него държавно управление, сподели още Вигенин.

Присъдата на присъдружния на ГЕРБ Марешки е следващото изказване за политическата кома, в която това Народното събрание е изпаднало, тази присъда е леке върху институцията на Народното събрание. Тя остава в съзнанието на жителите и в историята на Народното събрание, безапелационни са социалистите.

Вигенин насочи предложение към ПГ на " Воля " и към ПГ на ГЕРБ. " Предлагаме ПГ на " Воля " да се възползва от плануваните в правилника благоприятни условия да отдръпна Веселин Марешки като зам.председател на Народното събрание и по своя преценка или да остави стола празен или да излъчи различен представител в управлението на Народното събрание ". Той уточни, че в случай че тази стъпка не бъде предпирета, Българска социалистическа партия упорства ръководителя на Народното събрание да отбрани престижа на Народното събрание и посредством ПГ на ГЕРБ да бъде импортирано искане за освобождение на Веселин Марешки от поста зам.-председател на Народното събрание.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР