Веселин Желев, Клуб ЗетРумен Радев не е български президент. Той

...
Веселин Желев, Клуб ЗетРумен Радев не е български президент. Той
Коментари Харесай

Свалете руския дрон Румен Радев

Веселин Желев, Клуб Зет

Румен Радев не е български президент. Той е съветски дрон, който несмущаван кръжи над България и я бомбардира с агитация, дето единствено може да радва Кремъл.

Дълг на патриотичните и демократичните сили в страната е да смъкват този дрон. Това става не със зенитна артилерия, а с премахване от служба, което е синоним на американизма импийчмънт.

Радев даде през днешния ден следващ фрапантен мотив за това. Президентът, който по конституция въплъщава единството на нацията отново направи опит да я раздели на “добри ” и “лоши ”. “Добрите ” са тези, които желаят да запазят 3 март като народен празник, а “лошите ” тези, които желаят да го заменят с 24 май.

Нещо повече, президентът, който по конституция е безпартиен и надпартиен, през днешния ден от връх Шипка разгласи “народно придвижване ” за отбрана на 3 март.

Можем да гадаем дали това е зародиш на негов предстоящ политически план. И той има право на подобен, само че след края на мандата си. Но май сърце юнашко не трае.

Ако в действителност ставаше дума за всенародно придвижване, което сплотява всички българи, иди-дойди. Но Радев самичък даде да се разбере, че ще сплотява едни българи против други българи. Не му е за първи път. Да си спомним единствено размахания пестник и “Мутри вън! ”.

Всички ние на върха, милионите жители на Републиката сме българи и европейци по рождение, история и просвета. Онези, които в никакъв случай не идват на Шипка, имат вяра, че да си европеец, значи да се отречеш от това да бъдеш българин ”, сподели президентът.

Здраве му кажѝ на по-ясен от този опит да бъдат не просто разграничени, а опълчени едни българи на други българи. Президентът ги дели на такива, които са с него на Шипка и на онакива, които не са там. И от думите му следва, че вторите, всичките, считат, че да си европеец, значи да се отречеш от народността си.

Ето, аз да вземем за пример, не съм на Шипка, само че напълно не мисля по този начин, както ми приписва Радев, без да ме е питал и остро правя възражение той да ме поставя в политически комфортната му кутийка. И аз като него имам самочувствието, че такива българи като мене са милиони. И че не го желаят за президент.

Най-скандален от всичко е мотивът, по който “обединителят ” на нацията се пробва отново да я раздели – деня на решителните боеве на Шипка и подвига на опълченците, в поклонението пред който българите и без Радев са обединени.

Този ден е 19 август, а не 3 март. 3 март е денят на противоречивия Санстефански контракт и идната от него идея за безконечната задлъжнялост на българите към Русия.

Тоест, Радев в действителност подменя събитията, пази проруския празник, намятайки премяната на родолюбец. Но, както е известно още от британския есеист Самюел Джонсън, “патриотизмът е последното леговище на всеки непрокопсаник ”.

По специалност Радев може да е водач, само че политически той е безпилотник. Неговият водач е в Москва.

Здравословно е за ръководещата ни не-коалиция да осъзнае, че държанието ѝ към този президент е експериментален камък за смисъла от нея въобще. Няма свободна България с подобен президент. Няма самостоятелна България с подобен президент. Няма европейска България с подобен президент. Няма единна България с подобен президент. Няма българска България с подобен президент.

Неговата функционалност е да пречи на всичко, за което ръководещите сега настояват, че се борят. Да пречи, като разделя българите и сковава политиката и страната.

Или го махайте, или вие се махайте. Ако не можете, значи клин за зеле не ставате.

 

 

 

 

 

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР