Веселин Димитров е 22-годишен перспективен българин от София, който има

...
Веселин Димитров е 22-годишен перспективен българин от София, който има
Коментари Харесай

Софиянец предлага иновативен двигател, който ще спре замърсяването на въздуха

Веселин Димитров е 22-годишен перспективен българин от София, който има забавен проект за справяне със замърсяването на въздуха. Той стъпва върху една забравена концепция на различен българин за създаването на нов тип мотор, употребяващ браунов газ (HHO), който се добива от вода. Доразработването на тази иновация може да повлия по подобен метод на планетата че да се понижи замърсяването на въздуха, надлежно и на световното стопляне, споделя той пред Novini.bg.

Той е студент по финанси в Нов български университет. За себе си разкачва, че от дребен изпитва интерес и пристрастеност към колите. Учил е в "ПГТЕ Хенри Форд " където в детайли се среща с правилото на работа на мотора с вътрешно горене. „ Миналата година се срещнах по-конкретно с брауновият газ и концепцията ме впечатли. Реших че желая да осъществявам тази концепция с цел да подобря нещата с климата,а и също така ми се желае брауновият газ да остане в български ръце “, споделя той.

Димитров признава, че желае България да се върне на международната софтуерна сцена, както и тази българска концепция да остане в родни ръце.

Технологията съставлява способ, при който водата се разделя на О2 и водород и се събират в газообразно положение. Брауновият газ се извлича от водата чрез електролиза. Той съставлява примес от водород и О2 в газообразно положение. Този газ е открит от българина Илия Вълков, по-известен като Юл Браун през 70-те години в Австралия.

Брауновият газ може да откри многочислени приложения,но моят план се занимава единствено с приложението му за превоз. Основната причина е че доста бързо, колите работещи с бензин, могат да се преправят и да работят с браунов газ,система сходна на газовата уредба. За разлика от нея обаче, ще би трябвало по-сериозна преправка на бензиновия мотор заради характерните процеси които протичат в горивната камера-лека детонация (разширяване) последвана от имплозия (свиване). Когато една бензинова кола бива модифицирана към работа с браунов газ, от ауспуха излиза водна пара. Тоест водата която се употребява за генериране на браунов газ не се похабява, а това значи че силата е изцяло възобновима.

Целта на плана е да се построи първообраз на система за вграждане в бензинови коли и независим първообраз на дребен мотор с браунов газ, предопределен за удължение на пробега на електрическите автомобили, коментира концепцията си Веселин.

Иноваторът търси съидейници в начинанието си. Всеки, който желае да помогне или се интересува от концепцията може да се свърже с Веселин тук:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР