Версията за хранително натравяне за трагедията в Кардам не е

...
Версията за хранително натравяне за трагедията в Кардам не е
Коментари Харесай

Версията за хранително натравяне на децата от Кардам не била възможна, смята детски лекар

Версията за хранително натравяне за нещастието в Кардам не е допустима поради епидемиологичното засягане.

Това съобщи детският анестезиолог-реаниматор доктор Благомир Здравков пред bTV.

Той добави, че има прекалено много изчезнали елементи към гибелта на 9-годишното момче и влошеното здравословно положение на сестрите му.

" Ако от учебната лавка са си купили храна, те не са си купили две деца, а са си купили 20. При такива произшествия всички деца трябваше да са с гатроентерит. Тук няма такова нещо, членовете на фамилията са се хранили с едно и също меню, едновременно ", добави медикът.

По думите му прокуратурата е образувала досъдебното произвеждане по член за склоняване към самоубийство поради нормативната уредба, което не значи, че роднините са отговорни за гибелта му.

По отношение на другата версия за токсикоинфекциозен синдром въз основата на вирус или бактерия, лекарят акцентира, че децата не са били с нараснала температура и не са имали проучвания, които да потвърждават такова инфектиране.

Детският доктор уточни, че проверяващите би трябвало да схванат дали се касае за престъпен темперамент на действието или случайно децата са имали прикосновение с химикали. Той добави, че има разлика при реанимирането на деца и възрастни хора.

Д-р Здравков разяснява, че при децата, които се отглеждат от един родител - рискът за произшествия е 15% пъти по-голям. Той съобщи, че е физически невероятно да се постави идентична грижа за всички деца.

Относно незабавният екип, който е отишъл на сигнала, медикът разяснява, че те би трябвало да се оправят единствено на доболнично равнище и при нужда от профилирано лекуване - то се прави в болница.

По думите му инжекцията срещу повръщане е препарат, който има нежелани лекарствени реакции върху нервната система, само че когато е в токсични дози.

" Малко е евентуално инжекцията да докара до гибелта на детето ", счита доктор Здравков.

Припомняме, 9-годишното дете умря в понеделник. Предполага се, че то и сестрите му, които бяха признати в болница в тежко положение, са се натровили от храна, купена в локалния магазин. Вчера стана ясно, че фамилията непрекъснато мени версиите си за случая и не дава съответна информация какво тъкмо са яли децата, възпрепятствайки по този метод следствието. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР