Версия: Ромите биячи от Войводиново били нападнати от военния 15

...
Версия: Ромите биячи от Войводиново били нападнати от военния 15
Коментари Харесай

Във Войводиново завря! Прокурор спасил живота на военния

Версия: Ромите биячи от Войводиново били нападнати от военния 15 буса с служители на реда влязоха във Войводиново ВИДЕО

Около 150 души са се събрали във Войводиново на митинг. Масово отхвърлят да приказват пред камерите и даже някои от тях са нападателни. Пред кореспондент на БЛИЦ мъж, който се показа за социална персона, само че отхвърли да каже името си, съобщи, че желае всеобщо избиване на всички роми и по знамение военният Валентин Димов е останал жив. Всички всеобщо упорстват обвиняването да се преквалифицира като тенденциозен опит за ликвидиране.

Мъжът, който беседва с репортера съобщи, че в деня на драмата (6 януари) военният е видял на пътното платно двамата роми, които са се разкарвали по него. Направил им забележка и споделил, че е рисково да стоят там и пречат на придвижването. Тогава станал търкалът. Животът на военния бил избавен от прокурор от Сливен, който минал с жена си и спрял да помогне.

Дългогодишна учителка също изрази възмущението си и съобщи, че тези безчинства на ромите в цялата страна би трябвало дфа бъдат стопирани.

В момента селото е обградено от жандармерия и специфични полицейски сили. 15 буса с въоръжени до зъби ченгета са ситуирани в ромската махала и към нея. Те ще пазят недоволните българи да не извършат разгром над къщите, макар че в тях сега няма никого.

Кметът на община Марица Димитър Иванов беше безапелационен, че още на следващия ден ще бъде решено какво да бъде съборено и това няма да се размине на никого с противозаконна къща. Повечето от постройките в махалата са паянтови. На митинга не престават да прииждат хора.

БЛИЦ

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР