Версиите им дали са помагали в заравянето на тялото на

...
Версиите им дали са помагали в заравянето на тялото на
Коментари Харесай

Близнаците от Цалапица поискаха присъди, но разминавания във версиите им върнаха делото

Версиите им дали са помагали в заравянето на тялото на убития Митко се разминават
Защитата на 20-годишните близнаци от Цалапица Борислав и Валентин Динкови изиска делото против тях да завърши още през днешния ден - след разпоредителното съвещание и без събиране на още доказателства. Съдия Боян Кюртов обаче поряза адвокатката им Светлана Званчева, защото откри процесуално нарушаване и върна процеса в досъдебна фаза.

Динкови са упрекнати в персонално укривателство. Според прокуратурата те са помогнали на обвинявания в убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Стамболийски Рангел Бизюрев със заравянето на натрупа.

“В показанията единият е декларирал, че отхвърля съпричастност в укриването на тялото по какъвто и да е било метод, другият обаче е дал по-подробни пояснения, в които е споделил, че двамата дружно са гледали да не пристигна някой, до момента в който Рангел заравя тялото ”, сподели арбитър Кюртов. Той уточни, че поради разминаванията във версиите няма по какъв начин двамата бъдат с един юрист и се постанова делото да бъде върнато в досъдебна фаза, с цел да си обезпечат втори бранител.

Близнаците бяха порязани и за смяна на мярката им за неотклонение. Адвокат Званчева изиска те да бъдат пуснати от ареста, само че магистратите не откриха причина за това. 

Процесът против близнаците е съпроводен с следващия митинг на поданици на Цалапица. Близките на Митко посрещнаха подсъдимите с крясъци “убийци ” в коридора на правосъдната палата. При излизането им още веднъж имаше викания, а чичото на умрелия Митко извика, че в случай че излязат на независимост, ще бъдат заровени живи. След края на съвещанието митингът се насочи към постройката на прокуратурата
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР