Вероятността за ваксина срещу Covid-19 преди изборите за президент в

...
Вероятността за ваксина срещу Covid-19 преди изборите за президент в
Коментари Харесай

Covid-ваксината - сред основните теми за кандидат-президентите на САЩ

Вероятността за ваксина против Covid-19 преди изборите за президент в Съединени американски щати през ноември се трансформира в една от главните тематики за участващите в конкуренцията. Президентът Доналд Тръмп за следващ път съобщи, че имунизацията може да е подготвена преди началото на ноември, a демократите погледнаха с съмнение.

По време на спонтанна конференция в Белия Дом в понеделник Тръмп увери, че имунизацията ще е безвредна и упрекна демократите във нездравословни тактики с слагането под подозрение на неговите изказвания.

Ден по-рано претендентът за вицепрезидент на демократите Комала Харис съобщи, че няма доверие на Тръмп като разясни, че би се вслушала в мнението на специалистите.

Подобно изявление направи и претендентът за президент Джо Байдън, за който Тръмп е споделил толкоз доста погрешни неща, че е подкопал публичното доверие.

На рецензиите на демократите президентът гледа като на „ рискова изразителност срещу имунизациите " и омаловажаване на едно бъдещо негово достижение.

Нападките сред Тръмп и демократите са на фона на опасения в страната за това, че политически претекстове може да окажат въздействие на създаването на ваксина за сметка на сигурността и успеваемостта.

В момента в Съединени американски щати три ваксини за Covid-19 са в финален етап на тестване, при който към 30 000 участващи получават по две дози в разстояние на три седмици, след което са следени за странични резултати - развой, който може да трае от една седмица до две години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР