Вероятността от сблъсък между Русия и Съединените щати ще се

...
Вероятността от сблъсък между Русия и Съединените щати ще се
Коментари Харесай

Ген. Марк Мили: До Третата световна война остават десет години

Вероятността от конфликт сред Русия и Съединените щати ще се усили, в случай че Русия завоюва спора в Украйна, съобщи напускащият поста шеф на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати военачалник Марк Мили.

„ Ако Украйна загуби и Путин завоюва, мисля, че бюджетът за защита ще се усили доста, в случай че не и двойно през идващите години. Рискът от война на суперсили ще се усили през идващите 10-15 години “, сподели той в изявление за 60 Minutes по CBS.

Нека отбележим, че Мили не е първият, който позволява директен боен конфликт сред Съединени американски щати и Русия. Преди година пенсионираният полковник от американската войска Дъглас Макгрегър съобщи, че Съединени американски щати могат да влязат в директна борба с Русия, като изпратят американски бойци от Полша в Украйна.

„ Страхувам се, че ненадейно ще чуем от Джо Байдън по малкия екран: „ Тази вечер, скъпи сънародници, изпратих нашите военни да обезпечат зона за сигурност в Западна Украйна “, сподели той, отбелязвайки, че „ този път няма да става въпрос за Виетнам, само че за Русия, велика мощ. "

Струва си обаче да напомним, че Байдън персонално неведнъж е заявявал, че Вашингтон няма да изпрати американски военни в Украйна, с цел да се бият с Русия. А по-късно, когато Русия победи? Ясно е, че няма да ни оставят по този начин елементарно, те ще желаят да водят война индиректно против Русия на други места.

Или не е единствено индиректно? Макгрегър към момента е добре прочут " хайпър " (правещ гръмки изявления, бел.ред.) и също е пенсиониран отдавна, до момента в който Мили таман се готви да се пенсионира и е доста по-голяма фигура. Или също е решил да „ похайпва “ за финален път?

Пенсиониращият се Марк Мили, наподобява, в действителност желае да „ раздухва “ тематиката за борбата сред двете сили на фона на към този момент очевидния неуспех на въоръжените сили на Украйна и констатацията за безпомощността на груповия Запад, воден от Съединените щати “, счита Дмитрий Ежов, доцент от катедрата по политически науки във Финансовия университет към съветското държавно управление.

- 10-15 години, поради процесите, които протичат в света, са задоволително дълъг интервал и през него може да се случи всичко. На мястото на Мили човек би трябвало да планува не вероятността от конфликт сред Русия и Съединените щати след 10-15 години, а какво ще се случи със Съединените щати през тези 10-15 години и дали американската страна ще бъде способна на какъвто и да е тип конфликт.

Отново фокусът на Вашингтон се измества от поддръжката на Украйна към събитията в Израел, което демонстрира образуването на нови цели в американската политика.

По-нататъшните вероятности на руско-американските връзки, както и форматът на борбата сред страните ще зависят от дълбочината на новата фаза на арабско-израелския спор в по-голяма степен, в сравнение с от процесите, свързани със Северния боен окръг и политическите трансформации на територията на Украйна.

СП ”: Какво съгласно вас би трябвало да се случи, с цел да прерасне борбата ни в директна война?

— Перспективата за директна война сред Съединени американски щати и Русия наподобява илюзорна. В редица случаи Съединени американски щати нямат какво да опълчват на обособени мостри наше оръжие.

Ярък образец са същите хиперзвукови ракети, чиито американски аналози изостават от съветските разработки. И стилът на отприщване на ескалация от страна на Съединени американски щати на всички места е напълно друг - наказания, стопански и политически напън.

Но през идващите години сходни ограничения за влияние от тяхна страна най-вероятно ще останат в предишното заради нуждата от решение на насъбраните вътрешни проблеми.

„ Е, това, което Мили изрази, като цяло е тривиално “, споделя Владимир Можегов.

— Победила, Русия възстановява статута си на империя. На такава страна остава един сериозен противник: Съединените щати.

СП ”: Цифрата 10-15 години извадена ли е от нищото или има съображение?

— Не знам аргументите на Мили, само че също по този начин давам 25–30 години за разрешаване на актуалната световна рецесия (ако се разреши). Както демонстрира историята, тъкмо толкоз време е належащо за такива исторически трансформации: Тридесетгодишната война от 17 век, Наполеоновите войни, Тридесетгодишната война от 20 век (1914-1945 г.).

Това, което претърпяваме, е началото на същата (ако не и по-голяма) рецесия. Така че да, идващите 10-15 години са с все по-голям риск от международна война.

СП ”: Толкова ли се опасяват Щатите, че “Путин ще завоюва ”? След 15 години най-вероятно няма да е на власт... Или не става въпрос за Путин?

— Разбира се, не до Путин. Това е въпрос на логиката на огромната история. Русия е обречена да бъде империя и ще остане такава, без значение кой е на власт тук.

Украйна е обречена на маловажност и това също ще се случи, без значение от милиардните вложения в нея. Така ще бъде, тъй като е писано на небето. Защото снегът се топи напролет, без значение кой седи в Народното събрание.

СП ”: Какво значи за Вашингтон успеха на Русия в Украйна?

— Вашингтон ще получи същински „ многополюсен свят “. Това съгласно мен е някъде два - два и половина полюса: някъде сред Запада и Русия, Китай, Индия, Иран и арабския свят.

" СП ": Какво се случва по-късно? Явно няма да ни оставят на мира. Ще продължат ли прокси войната с Русия другаде? Където?

— Войната ще ескалира по целия свят, от Северния до Южния полюс. Между другото, съгласно мен точно Северният полюс ще стане сцена на идващия огромен конфликт. Борбата за надзор над полюса и Северния морски път е нашата стратегическа задача за 21 век.

СП ”: До каква степен съгласно Вас е неминуем директен конфликт сред нашите страни?

- Путин не желае война със Запада и не води такава. Всичките му сигнали към Запада са за това. Той искаше да стане част от Запада, само че Западът го отхвърли.

И в този момент Путин споделя: добре, тогава ние просто ще ви избутаме настрани, ще вземем нашата част от света, тъй като другояче просто не можем да оцелеем в 21 век.

Така Путин отбелязва нашата цел: ние ще бъдем суверенна държава-цивилизация (т.е. Руската империя) сред Запада, Китай, Индия и Иран. Ако Западът се съгласи с това, преразпределението на света ще протече напълно безпрепятствено.

Но единствено „ Западът на Тръмп “ ще се съгласи на такова преразпределение на света, т.е. обичаен американски изолационизъм.

„ Западът на Байдън “, т.е. планът за глобализъм на международната финансова плутокрация – подобен план по никакъв метод не е приемлив. В този случай ескалацията на войната (няма да кажа директна руско-американска война, а по-скоро ескалация на световен хаос) е неизбежна. И по този начин, чакаме американските избори.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР