Вероятността да нямаме загуба на финансови средства по Програмата за

...
Вероятността да нямаме загуба на финансови средства по Програмата за
Коментари Харесай

Министър Вътев: Губим средства по Програмата за развитие на селските райони, търсим средства за подпомагане на земеделците

Вероятността да нямаме загуба на финансови средства по Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 (ПРСР) е огромна. Това съобщи министърът на земеделието и храните, който е на чуване в парламентарната комисия за надзор върху ръководството на средствата от европейските фондове.

Когато застъпихме, рискът от загуба на средства беше 120 млн. евро. Вероятността да сме с нула загуба или даже с надплащане е доста огромна, само че чакаме отговора на Европейската комисия. Направили сме всичко допустимо това, което заварихме като риск за 120 млн. евро, да бъде стопено, изясни Вътев.

Община Троян е единствената, която е постигнала хранене на децата в детските градини и учебните заведения до седми клас със лично произвеждане. Всяка община, която има с какво да се похвали, че е най-хубава, да ни предложения, с цел да забележим модела и да се опитаме да го мултиплицираме, сподели още министърът.

В Бюджет 2024 година не бяха заложени средства за подкрепяне на нашите земеделци в резултат на войната в Украйна и вноса на украинско зърно. Сега сме изправени пред сложната задача да търсим тези средства, сподели министър Вътев.

Той посочи, че земеделците от цяла Европа стачкуват против резултата от зелената политика и нежеланата конкурентна среда, в която се намират всички.

" След като направихме първата среща със зърнопроизводителите, всички внезапно се сетиха, че би трябвало да вземат участие. Претенциите в началото стартираха с подкрепяне на загубите в резултат на войната в Украйна. Сега сме изправени пред сложната задача без бюджет да търсим средства, без да ги има заложени в бюджет 2024 година За осъществяване на тази задача би трябвало да търсим опция за подкрепяне на нашите аграрни производители ", разяснява Вътев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР