Вероятността да има твърд Brexit става все по-голяма, след като

...
Вероятността да има твърд Brexit става все по-голяма, след като
Коментари Харесай

Твърдият Brexit вече изглежда почти неизбежен

Вероятността да има корав Brexit става все по-голяма, откакто английският парламент отхвърли нови четири други възможности по въпроса, съобщи БГНЕС.
Предложените други възможности бяха за поддържане на доста по-тесни стопански връзки с Европейски Съюз след Brexit; за осъществяване на втори референдум; за прекъсване на Brexit, с цел да се предотврати напускането без договорка, както и за договаряния за ново митническо съглашение с Европейски Съюз. Всички те не съумяха да завоюват гласовете на болшинство в Народното събрание.
Предложението да има непрекъснат митнически съюз с Европейски Съюз остана неприето на косъм, с разлика от единствено три гласа - 273:276. Вторият вид, наименуван " Общ пазар 2.0 ", одобряваше договорката за Brexit на Мей, само че изисква от нея да контракти ново митническо съглашение на Европейски Съюз и участие в единния пазар на Европейски Съюз. Той се провали с 282 гласа против 261. 292-ма гласоподаваха против проект за втори референдум, " за " бяха 280 депутати. Последният вид, който би дал инструкции на държавното управление да анулира закона за овакантяване на Европейски Съюз ден преди Англия да е длъжна да го стори, беше отритнат от 292 против 191.
Ник Боулс, закостенял народен представител, който предложи проекта за общия пазар 2.0, разгласи, че напуща партията след гласуването. " Дадох всичко в опит за намиране на компромис. Приемам, че се провалих. Провалих се основно, тъй като моята партия отхвърли да направи взаимни отстъпки. Със страдание разгласявам, че не мога повече да бъда член на тази партия ", сподели мощно разчувствуван пред Народното събрание той.
" Камарата на общините още веднъж гласоподава срещу всички благоприятни условия. Твърдият #Брекзит става съвсем неминуем ", написа координаторът на Екологичен потенциал по въпросите на Brexit Ги Верховстад. Когато в сряда (3 април), английските депутати се срещнат още веднъж, " Англия има финален късмет да преодолее задънената улица или да се изправи пред бездната ", добави Верхофстад. Припомняме Брюксел сложи на Англия краен период до 12 април, с цел да се съгласи с изискванията за бракоразвод, които английският министър председател Тереза Мей реализира с Европейски Съюз след нова серия от диалози, да откри опция или да излезе от Европейския съюз без договорка. Британските депутати обаче към този момент три пъти отхвърлиха съглашението за бракоразвод с Европейски Съюз, сривайки престижа на Мей.
Камарата на общините взе в свои ръце самодейността предходната седмица, като организира първи кръг гласоподаване по осем различни разновидността за Brexit, само че не съумя да реализира болшинство по нито един от тях. Свеждайки ги до четири, по този начин наречените депутати „ от задните пейки “, гласоподаваха още веднъж нощес, надявайки се да намерят решение, с което множеството от тях биха могли да се съгласят - отново без триумф
Британският секретар за Brexit Стив Баркли загатна, че в този момент държавното управление може да върне съглашението за четвърто гласоподаване тази седмица и да избегне по-нататъшно закъснение на Brexit, което би означавало осъществяване на избори за Европейския парламент през май и в Обединеното кралство. Той предизвести, че в противоположен случай " по дифолт, правното състояние е, че Обединеното кралство ще напусне Европейски Съюз единствено до 11 дни " без договорка - вид, който специалистите предизвестиха, че може да докара до големи стопански разтърсвания и от двете страни на Ламанша.
" Кабинетът ще се срещне на сутринта, с цел да прегледа резултатите от гласуването през днешния ден и да разиска по какъв начин би трябвало да продължим ", сподели Баркли.
Европейски Съюз привиква изключителна среща на високо ниво на 10 април и предизвести, че без проект Англия рискува внезапно да приключи връзките си с най-големия си търговски сътрудник два дни по-късно, причинявайки големи стопански разтърсвания. " Проявихме доста самообладание към нашите английски другари, само че даже търпението свършва ", съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред италианския ефирен канал RAI 1.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР