Вероятно всеки е виждал сексуална сцена от телевизионно предаване или

...
Вероятно всеки е виждал сексуална сцена от телевизионно предаване или
Коментари Харесай

Защо жените достигат до оргазъм много по-трудно от мъжете

Вероятно всеки е виждал полова сцена от телевизионно предаване или филм, в която двете участващи страни в половия акт наложително получават оргазъм. Но това е нещо, което напълно не дава отговор на действителността.
Защото по време на полови контакти дамите получават доста по-малко оргазми от мъжете. Това се назовава " разлика в оргазмите " и е документирана в научната литература от повече от 20 години.
В едно изследване, извършено измежду повече от 50 000 души, 95 % от хетеросексуалните мъже декларират, че нормално или постоянно " стигат до края " при полов контакт, до момента в който единствено 65 % от хетеросексуалните дами споделят същото.
А любопитното е, че доста проучвания демонстрират, че дамите изпитват повече наслаждение, когато се самозадоволяват, в сравнение с когато са с сътрудник, както и при секс във връзка в съпоставяне със инцидентен секс. А още по-любопитното е, че дамите получават повече оргазми, когато вършат секс с други дами.
Обяснението се дължи на обстоятелството, че по-голямата част от дамите се нуждаят от клиторна стимулация, с цел да доближат кулуминация - което е разумно, като се има поради, че клиторът и пенисът произлизат от един и същи тип тъкан. И двата органа са цялостни с чувствителни на досег нервни окончания и еректилна тъкан.
Оттук идва и главната причина за разликата в оргазмите - просто дамите не получават нужната стимулация. А културните послания за превъзходството на половия акт способстват за това - в действителност безчет филми, книги и пиеси демонстрират дами, които получават оргазъм единствено от сексуален акт.
Подобни послания основават визията, че сексът би трябвало да протича постоянно по един метод: предварителна игра, чиято цел е единствено да приготви дамата за сексуален акт, сексуален акт, мъжки оргазъм и... край. В тази версия на секса задачата на мъжа е да " подари " на дамата оргазъм, като " издържи " колкото може по-дълго време.
Нищо чудно, че поради това мъжете се усещат по-мъжествени и мощни, когато партньорката им получи оргазъм по време на сексуален акт. И не е изненадващо и, че дамите симулират, с цел да защитят егото на колегата си.
Вероятно смяната на метода, по който гледаме на секса като цяло би могла да помогне за възстановяване тази обстановка. Важно е мъжете да регистрират обстоятелството, че дамите нямат стеснен биологичен потенциал за оргазми и като цяло усещането за клитора може да промени " разпоредбите на играта ".
Това значи, че двойките би трябвало да се освободят от остарелия сюжет, който изисква въведения, последвана от сексуален акт и край. Вместо това те могат да се стремят да си доставят наслаждение посредством орален секс или ръчна стимулация.
А равенството на оргазмите е обвързвано с доста повече от първокласен секс. Много дами споделят, че откакто са се почувстват по-силни в спалнята, стават по-уверени и в останалата част от живота. Усещането за право на наслаждение усилва способността на дамата да споделя на колегата си какво желае в полов проект, в това число и да се защищава от неща, които не ѝ носят наслаждение и да отхвърлят полови дейности, които не са ѝ приятни, написа IFL Science.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР