Отново сме в сезона на ягодите и, признаваме си, можем

...
Отново сме в сезона на ягодите и, признаваме си, можем
Коментари Харесай

И ягоди в еър фрайър - как да приготвим сладък и хрупкав чипс

Отново сме в сезона на ягодите и, признаваме си, можем да ги хапваме всеки ден. Ако са задоволително сладки и ароматни нямат потребност от никакви добавки. А когато желаеме да разнообразим малко, търсим някоя и друга рецепта с тяхно присъединяване.
 Ягодите, хартия за печене, найлонов плик и по какъв начин да ги замразим, с цел да устоят по-дълго
Един трик за заледяване на ягоди

За да устоят по-дълго и да са все по този начин вкусни

Така попаднахме и на концепцията да сложим алените плодчета в нашия правилен другар в кухнята -. Може да ни звучи необичайно на пръв взор, само че обещанието е за хрупкави и доста сладки ягоди, които може да си хапваме както сами сред храненията, по този начин и да прибавяме към други храни - като да вземем за пример мюсли или мляко.

Дехидратираните ягоди са вкусни и потребни. С извличането на водното наличие от тях, те стават по-наситени откъм потребни субстанции, както и на усет. Това покачва сладостта им в съпоставяне със суровия тип. 
 Снимка 664197

Ето кои са стъпките, които да следваме, в случай че решим да опитаме.
Накисваме и измиваме добре ягодите, изрязваме листата и по-меките сектори, в случай че има такива Нарязваме ги на тънки филийки и оставяме върху домакинска хартия, с цел да изсъхнат напълно Загряваме файъра авансово на най-ниската допустима температура - 80 или 100 градуса Подреждаме деликатно частите на дъното на кошницата едно от друго. Може да се допират, само че не трябва да се покриват Пускаме още веднъж на ниска температура за към 20-25 минути, след което обръщаме ягодите от другата страна. При нужда повтаряме

Важно е да следим да станат задоволително хрупкави, без да прегорят, тъй като това ще скапе усета им. Колко тъкмо време ще ми е належащо зависи от това какъв брой тънки сме нарязали частите, както и от мощността на уреда, който използваме След като са подготвени, ги оставяме да изстинат и прибираме в кутия, буркан или плик с компактно затваряне. Така можем да ги съхраняваме до няколко месеца.
Освен с ягоди, може да опитаме същия развой и с други плодове като да вземем за пример ананас, банан или киви, поучава Two Cloves Kitchen.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР