Вероятно сте израснали с курабийки на баба си, после с

...
Вероятно сте израснали с курабийки на баба си, после с
Коментари Харесай

Рецептата на баба за най-вкусните домашни курабийки

Вероятно сте израснали с курабийки на баба си, след това с тези на майка си, а в този момент ги приготвяте сами на фамилията си. Какво по-вкусно от домашни курабийки, които вършат следобеда вкъщи толкоз комфортен. Разбира се, с течение на времето се появиха техни вариации, само че всеки се прекланя пред силата на положителните остарели курабийки и всеки би ги опитал, в случай че ги види пред себе си. Простички, доста вкусни, с носталгична нотка по отминалото детство, предлагаме ви две предписания за домашни курабийки, които са обичан десерт на генерации.

За първата рецепта ще са ви нужни: брашно – 500 г, яйца – 4 бр., кисело мляко – 1 ч.ч., ванилия – 2 пакетчета, олио – ¾ ч.ч., захар – 1 ч.ч., сода за самун – 1 ч.л.
 По рецепта на баба: Най-вкусният джинджифилов сладкиш По рецепта на баба: Най-вкусният джинджифилов сладкиш
Този джинджифилов сладкиш е толкоз елементарен, че е изненадващо, че е и пъклен апетитен.  Вижте по какъв начин да си го приготвите! Имате доста яб...

За да си приготвите домашните курабийки, пресейте брашното и смесете останалите съставки до приемането на еднородна примес. Малко по малко прибавете и брашното като бъркате непрестанно. Щом тестото стане гъсто, започнете да месите с ръце. Добавяйте брашно колкото поеме. Късайте топчета и оформете курабийките. Наредете ги в правоъгълна тава с хартия за печене на разстояние една от друга. Разбийте жълтък и с четка намажете курабийките, поръсете ги със захар. Печете до златисто на 180 градуса.

Втората рецепта за домашни курабийки изисква да се подготвите с: яйца – 4 бр., кисело мляко – 1 ч.ч., ванилия – 1 ч.л., брашно – ½ кг, захар – 1 ч.ч., сода за самун – 1 ч.л.

Смесете всички артикули в огромна купа или различен комфортен съд. Оставете настрани един жълтък от яйцата. Замесете безпрепятствено и приблизително меко тесто. Накъсайте от него топчета и оформете с ръце курабийките. Трябва да бъдат идентични по мярка. Наредете ги в правоъгълна тава на разстояние една от друга, тъй като бухват при печенето. Разбийте заделения жълтък с малко вода и намажете с ръка или четка курабийките от горната страна. Поръсете ги със захар. Изпечете на умерена фурна на 180 градуса до придобиване на златист тен.

Виждате какъв брой елементарно се подготвят домашни курабийки. Дадохме ви цели две предписания, които може да извършите сами или с детето, а за какво не и с обичания. Готвенето може да бъде развлечение и да сплотява. Освен това най-после ще се получи един апетитен десерт, обичан на всички вкъщи.
 Никой не е подозирал, че в случай че смесим майонеза с брашно, ще се получи тъкмо тази вкусотия Никой не е подозирал, че в случай че смесим майонеза с брашно, ще се получи тъкмо тази вкусотия
Всяка една стопанка си пада по ексцентричните ястия. Колкото по-различно и нетрадиционно е блюдото, толкоз по-голям интерес предизвикв...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР