Вероятно си мислите, че правите всичко възможно, за да поддържате

...
Вероятно си мислите, че правите всичко възможно, за да поддържате
Коментари Харесай

Тези 10 хигиенни навика влияят отрицателно на здравето ни

Вероятно си мислите, че вършиме всичко допустимо, с цел да поддържате добра хигиена. Все отново, това ни подсигурява положително здраве, нали?

Вместо да използваме кърпи, сушим ръцете, киснем чиниите в цялостната със сапун мивка, търкаме чашата си за кафе настойчиво всеки ден. 

Всъщност обаче, сешоарите за ръце са преносители на инфекции. Мократа мивка даже е по-опасна от седалката на тоалетната, а чистата чаша няма да ви избави от микробите, криещи се в кафе машината.

1. Киснете съдовете в мивката

Мивката е парадайс за бактериите - тук ще откриете салмонела, стафилококи и какво ли още не.

Какво можем да създадем, с цел да избегнем тези заболявания? Просто мийте съдовете директно измежду приложимост, както и след контакт с храни, като риба, сурово месо, млечни артикули и зеленчуци.

Не е добра концепция да съберете всички мръсни чаши и чинии в мивката. По-лесно е, само че не и нехигиенично.

2. Миете ръцете си с гореща вода

Според някои учени не температурата на водата, а времетраенето на миенето оказва резултат върху разпространяването на микроби. За 5 секунди не бихте измили нищо, само че за 30 секунди можете да убиете всички бактерии по ръцете си.

От друга страна, горещата вода просто понижава защитните функционалности на кожата и даже може да провокира раздразнение или дерматит.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР