Вероятно сегашните хора с увреждания няма да усетят в пълна

...
Вероятно сегашните хора с увреждания няма да усетят в пълна
Коментари Харесай

"Системата ни убива всички" има предложения за реформата в ТЕЛК

„ Вероятно сегашните хора с увреждания няма да усетят в цялостна степен позитивните резултати от една промяна, само че би трябвало да мислим и за идващите генерации. Ако не стартира в този момент тази промяна, ние ще оставим доста по-тежко завещание на идващите “. Това разяснява Валентина Ташкова от Гражданско придвижване „ Системата ни убива всички “ пред БНР.

Тя изрази вяра инспекциите, които направиха от прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и Национална агенция за приходите по отношение на подправените инвалидни пенсии, да насочат вниманието на обществото и институциите към по-интензивен диалог за промяна.

„ В момента прокуратурата се бори с едни последици на една неполучила се промяна. Проблемите са доста наболели. От години се вижда крещящата потребност от промяна “, разяснява тя.

Според нея такава промяна би обхванала няколко закона. Затова тя би трябвало да се случи след доста необятна социална полемика, счита тя. Гражданската самодейност „ Системата ни убива всички “ има оферти за това по какъв начин да се случи тя.

„ Това е една жива система, от живи хора с техните ориси. Някак не е редно да се опитва през няколко месеца “, безапелационна бе Ташкова в изявление за предаването " Преди всички ". По думите й се получават стотици хиляди сигнали, в които хората се оплакват, че им се орязват права.

„ Вместо да се влага в подобаващи и навременни ограничения, тъй че индивидът с увреждане да компенсира дефицитите си, след това ще влагаме доста повече, с цел да компенсираме тази несвоевременност “, предизвести още Валентина Ташкова.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР