Вероятно пикът на заразата в България ще бъде след 2-3

...
Вероятно пикът на заразата в България ще бъде след 2-3
Коментари Харесай

Колко още ще чакаме до пика на заразата

Вероятно пикът на болестта в България ще бъде след 2-3 седмици, счита доцент доктор Атанас Мангъров, който показа мнението си пред Нова телевизия.

" Кога ще си тръгне не може да ви каже никой. Хората допускат, че това ще стане със стоплянето на времето. Епидемиологията на това заболяване е същата, като тази на грипа. През лятото няма грип, не тъй като е топло, а тъй като хората излизат на открито и стопират да си контактуват от доста близо един с различен “, изясни доцентът.

„ Хората би трябвало да извършват прецизно разпорежданията на Националния спешен щаб. Англия споделя, че с цел да има действителни резултати от такава карантина тя би трябвало да продължи 1 година. Аз не виждам страна от света, която да може да си разреши това “, добави Мангъров.

Той изясни, че вирусът се отделя от болните 4-5 дни преди да се проявят клиничните признаци и към 20-30 дни след началото им.

„ Ако човек е прекарал ковид, той образува антитела и няма да го изкара отново. Това е инфекциозно заболяване. Ако се появи различен вариант, който има други характерности е допустимо антителата да не му работят. Всяка година имаме зараза от грип, тъй като те са доста изменчиви. Всяка година те са идентични, само че с доста дребни разлики “, изясни Мангъров.

„ Правенето на имунизацията против ковид не е проблем. Такъв е въвеждането и в употреба. За да стане това действителност е нужно тя да бъде изпитана. Това нещата, които лишават години. Най-вероятно към този момент има направена ваксина, само че тя не е тествана “, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР