Вероятно много от вас се придържат към правилото Природата е

...
Вероятно много от вас се придържат към правилото Природата е
Коментари Харесай

10-те най-кошмарни морски създания

Вероятно доста от вас се придържат към правилото „ Природата е рискова и би трябвало да излизаш от у дома единствено при незабавни обстановки. ” В поддръжка на това ви представяме още 10 аргументи да не рискувате с разходката измежду природата или плуването в морето ; )

10. Рибата, която наподобява като Хищника

Саркастичната пръстоглавка (да, това е същинското й име) е дори по-ужасяваща от името си, тъй като преди да си отвори устата наподобява на най-обикновена риба. Тя е извънредно териториална и се бори със себеподобните си благодарение на големите си челюсти.

9. Венерината мухоловка на океаните

Изглежда като нещо, което бихте разкрили в кратер от астероид, само че в действителност живее в дълбоките води край Калифорния. Какво е общото с венерината мухоловка ли? Ами тези хищни опашнохордови също си седят на едно място, чакайки някоя нищо подозираща жертва да премине около зяпналата им уста.

8. Рибата, която убива от пясъка

Това страшилище е наречено северен смок и наподобява по този начин като че ли морското дъното има лице. Всъщност това е тип риба, която се заравя в пясъка и чака нещо вкусно да мине над нея. И в случай че типът й не е задоволително ужасяващ, става известно, че над очите си има органи, които пускат електрически импулси.

7. Акулата, наподобяваща на чердже

Какво е това? Растение? Боклук? Килимче? Всъщност е килимена акула, която явно е кръстен на обстоятелството, че наподобява на малко шарено чердже. Проблемът обаче е, че не е толкоз безобидна с цялостната си с остри като бръснач зъби уста.

6. 17-метровата риба

Наричана „ Кралят на херингата ”, това е най-дългата риба с кости. Колко тъкмо е дълга ли? Ами 17-метровият улов е на военноморски тюлени, които евентуално е трябвало да приложат всичките си умения в залавянето. Рибата е извънредно рядка и множеството открити са били мъртви.

5. Истинският Кракен

Знаем, че има великански сепии, само че те надали са такива, които да могат да преобърнат кораба ви. Такова страшилище се смяташе за мит… най-малко до преди 5 години, когато риболовци извадиха от морето нещо, което назоваваме колосална сепия.

С маса от 410 кг и 4-метрови пипала това е най-голямата сепия улавяна в миналото.

4. Най-тежката риба

Когато човек види такава фотография, нормално си споделя, че не е нищо изключително, тъй като водолазът е на 100 метра от рибата. Колко огромна е тази риба в действителност?

Рибата луна е най-тежката риба в света със междинна маса от 1000кг! За благополучие не е рискова за хората и се храни най-вече с мекотели.

3. Рибата, която върви

Някога чудели ли сте се какво ще е да се здрависате с риба? Сега може да разберете! Този тип морски демон е неотдавна открит край Тасмания. Не единствено, че има 4 „ крайника ” на мястото на перките, само че посредством тях се и разхожда в близост.

2. Рибата, която наподобява като Пришълецът

Черната драконова риба живее надълбоко в океана, където слънце не огрява, само че има метод по какъв начин да вижда жертвите си – тялото й излъчва инфрачервена светлина, която само тя вижда. Един тип риба с нощно виждане.

1. Мидата, която наподобява на пенис

Мидата гуидък има прекомерно огромно тяло за черупката си и с изключение на, че е най-фалическото нещо в океана, живее до 140 години и пораства много огромно. А споменахме ли, че за японците тази мида е просто деликатес?

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР