Вероятно много хора биха се поколебали преди да изядат нещо,

...
Вероятно много хора биха се поколебали преди да изядат нещо,
Коментари Харесай

Това ли е бъдещето на храната? Стартъп произвежда месо от животински клетки

Вероятно доста хора биха се поколебали преди да изядат нещо, отгледано в епруветка, само че така наречен „ чисто месо “, може да се окаже бъдещето на хранителната промишленост. Всичко се случва без „ свирепост “, без никаква щета за околната среда, изцяло безвредно от позиция на замърсители.

Базираният в Сан Франциско стартъп Memphis Meats възнамерява да изхранва света с месо, отгледано в лаборатория и добито от скотски кафези. Те са съумели да отгледат сполучливо ( и да изтестват вкусовите му качества ) телешко месо, а сега обмислят да разширят менюто като идващото допълнение по всяка възможност ще е пуйка за Деня на благодарността.

Започваме с телешко, само че пътната ни карта включва и пилешко, пържоли и даже цяла пуйка, стига да има търсене,

споделя представител на компанията пред TechCrunch.

Основателите споделят, че актуалният способ за произвеждане на месо в международен мащаб стартира да се трансформира в нестабилен, освен поради големия брой животни, които биват изколвани, само че и заради екологичната цена, която се заплаща, а също и поради рисковете от замърсяване.

За да форсира плана си, Memphis Meats стартира акция в уеб страницата за набиране на капитал Indigogo. Надяват се, че ще са подготвени за необятно нахлуване на пазара в границите на до 5 години. Засега са набрали към 54 хиляди $.

Във видеото може да видите, по какъв начин създателите на стартъпа пържат първото кюфте от „ чисто “ месо.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР