Вероятно досега не сте обръщали много внимание на изварата, когато

...
Вероятно досега не сте обръщали много внимание на изварата, когато
Коментари Харесай

10 причини да замените сиренето с извара

Вероятно до момента не сте обръщали доста внимание на изварата, когато минавате около рафтовете с млечни артикули в магазина.

Но се оказва, че този артикул би трябвало да заеме уместно място на трапезата и даже да измести други млечни артикули, на които сега се дава желание. А аргументите за това ще разгледаме по-долу.

И в случай че тези аргументи ви убедят да започнете с постоянната консумация на извара, в най-новата фантастико нова листовка сега изварата се предлага на понижени цени.

1. Изварата е желан артикул измежду спортистите, тъй като съдържа огромен % протеини – 27 грама на чаша извара. Следователно този артикул спомага за построяването на мускули . В допълнение изварата съдържа и огромен брой незаменими аминокиселини, които обезпечават на организма задоволително гориво за естествена физическа интензивност.

2. След физически претрупан работен ден изварата е целесъобразно да се употребява за вечеря , с цел да възвърне претрупаните мускули и да спомага за растежа им, до момента в който спите през нощта. Вечерята с извара ще спомага и за възстановяване на съня.

3. Изварата защищава здравето на костите , като доставя изграждащите ги детайли фосфор и калций. Както калцият, по този начин и фосфорът са витално нужни за поддържане на здрава конструкция на костната тъкан. Освен тях изварата съдържа и желязо, магнезий и несъмнено лактоза.

4. Благодарение на наличието на калций в изварата, тя заздравява освен костите, само че и ноктите, и косата . А и е подобаваща за безусловно всяка възрастта – от деца до възрастни.

5. Изварата съдържа премного количество рибофравин или както още е прочут – витамин В2. Той спомага за преобразуването на одобряваните протеини, въглехидрати и мазнини в сила . В една чаша извара се съдържа почти 0,4 грама рибофлавин, до момента в който дневната потребност при мъжете е от 1,3 мг на ден, а при дамите – 1,1 мг на ден.

6. Изварата е отличен диетичен артикул за хората, които се стремят да отслабнат . Те умерено могат да включат обезмаслена извара в диетата си, като даже съществува диета за намаляване с извара.

 10 аргументи да замените сиренето с извара

7. Твърди се, че съществува връзка сред потреблението на извара и предварителната защита на ракови болести . Йохана Будвиг, немски биохимик, създава диетата Будвиг през 50-те години на предишния век, която включва изразходване на ленено масло, смесено с извара.

Д-р Будвиг изследва комбинацията от извара и ленено масло, като смята, че съчетани с протеините, омега 3 мастните киселини са по-достъпни за телесните кафези, а от своя страна лененото масло може да спре растежа на раковите кафези. Повече за диетата Будвиг можете да прочетете тук, само че по този начин или другояче към момента няма научни доказателства, че раковоболни хора възвръщат здравето си от тази диета. И въпреки всичко изварата може да взе участие в предварителната защита на рака.

8. Консумацията на извара е отлична профилактика и за редица други болести, включващи атеросклероза, хипертония, остеохондроза, туберкулоза, анемия, затлъстяване .

9. Цената на изварата е в пъти по-ниска от тази на сиренето , което ви икономисва доста разноски.

10. Изварата може да взе участие в редица ястия, в които обичайно сте привикнали да употребявате сирене. Лесно обаче можете да замените сиренето с извара в тези храни и те да са не по-малко вкусни . Такива оферти с извара са соленки с извара, чушки бюрек, пърленки с извара, всевъзможни разядки, пица и сладкиши.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР