Вероятният следващ премиер на Италия, Джорджия Мелони, отправи остро предупреждение

...
Вероятният следващ премиер на Италия, Джорджия Мелони, отправи остро предупреждение
Коментари Харесай

Джорджия Мелони скастри Берлускони заради приятелството му с Путин

Вероятният идващ министър председател на Италия, Джорджия Мелони, насочи остро предизвестие към Силвио Берлускони, че рискува да загуби въздействие в бъдещото правителство заради приятелството му с съветския президент Владимир Путин, откакто тя самата заяви мощна пронатовска и проевропейска позиция по отношение на Русия за войната в Украйна, предава Associated Press.

" Италия в никакъв случай няма да бъде слабото звено на Запада, когато ние сме в държавното управление ", сподели Мелони в изказване късно в сряда.

Тя отговори на частни мнения на Берлускони пред депутатите от " Форца Италия " тази седмица, в които някогашният министър председател се похвали, че е възстановил контактите си с Путин и са си разменили дарове от водка и вино за скорошния му 86-ти рожден ден, като в същото време оправда нашествието на Путин в Украйна

" Отново се свързах с президента Путин - малко, доста ", сподели Берлускони в мнения, записани и оповестени от новинарската организация LaPresse. " Той ми изпрати 20 бутилки водка и в действителност благо писмо за рождения ми ден. Отговорих с 20 бутилки Lambrusco (пенливо италианско алено вино) и сходно благо писмо.

Коментарите на Берлускони способстваха за политически катаклизми в Италия, до момента в който Мелони, чиято крайнодясна партия " Италиански братя " завоюва най-вече гласове на изборите на 25 септември, се пробва да сформира кабинет. Очаква се тя да получи мандат за сформиране на идващото държавно управление на Италия още тази седмица.

Дясноцентристката партия " Форца Италия " на Берлускони, младшият сътрудник в дясната коалиция, се бори за външното министерство във време, когато Мелони и Европейски Съюз мощно поддържат Украйна във войната на Русия. Някои анализатори допускат, че Берлускони съзнателно се пробва да саботира нейното бъдещо държавно управление.

Нарушавайки еднодневното безмълвие, Мелони настоя, че ще управлява държавно управление с ясна външна политика.

" Италия с високо вдигната глава е част от Европа и Атлантическия съюз (НАТО), " сподели тя. " Който не е склонен с този крайъгълен камък, не може да бъде част от държавното управление, дори с цената на липса на държавно управление ".

Берлускони има дългогодишно другарство с Путин: той е забавлявал съветския водач във вилата си в Сардиния и даже посети Крим с Путин през 2014 година, откакто съветският водач анексира полуострова от Украйна.

След като във вторник пусна първи аудиозапис за възобновяване на контакта на Берлускони с Путин за дарове и " благи писма " за рождения ден, LaPresse разгласява в сряда различен запис, явно от същата сесия, в който Берлускони пази решението на Путин да се опита да в профил украинското държавно управление

Берлускони се изрече отрицателно за украинския президент Володимир Зеленски, упрекна го в провокиране на спора посредством увеличение на офанзивите против сепаратистите в Донбас след 2014 година, когато те се отделиха от Украйна. Той сподели, че " специфичната интервенция " на Путин в Украйна е трябвало да продължи единствено две седмици, с цел да се откри " обичайно и рационално " държавно управление в Киев.

Но с помощта на " непредвидената и непредвидена " украинска опозиция и финансирането и оръжията от Запада, които " дойдоха в третия ден, специфичната интервенция, която трябваше да продължи две седмици, се трансформира във война, която ще продължи към 200 и повече години ", споделя Берлускони.

Той твърди, че не са останали " същински водачи " в Европа или Съединени американски щати.

Говорителката на Европейската комисия Набила Масрали, помолена да отговори на мненията му в сряда, сподели, че държавите от Европейски Съюз са свободни да реализират двустранни контакти с Москва, като в същото време зачитат политиката на Европейски Съюз за понижаване на сходни връзки " до нужния най-малко ".

" Приоритетът на тези контакти, несъмнено, би трябвало да бъде представянето на позициите на Европейски Съюз във връзка с нелегитимното навлизане и експанзия против Украйна и да приканват съветските сътрудници да  спрат експанзията неотложно и да съблюдават интернационалното право ", сподели тя.

Вносът на водка от Русия е неразрешен, само че Масрали сподели, че ще попита дали тази възбрана важи и за дарове.

В предишни коментари Берлускони също оправда нашествието на Русия, като сподели, че Путин е бил заставен да я направи от проруските сепаратисти в региона на Донбас в Източна Украйна - сходен сюжет, който той разказа в записа, оповестен в сряда.

" Войските трябваше да влязат, да стигнат до Киев в границите на една седмица, да сменят държавното управление на (украинския президент Володимир) Зеленски с почтени хора и по-късно да си тръгнат ", сподели Берлускони на обичания си водещ на вечерно токшоу на 22 септември.

Офисът на Берлускони първо се опита да отхвърли мненията му за водката за рождения ден. В изказване във вторник неговият офис настоя, че той не е възобновил връзките си с Путин и че Берлускони е " разказал остаряла история на законодателите за епизод, който се е случил преди години ".

Часове по-късно, откакто аудиото беше пуснато, партията на Берлускони " Форца Италия " се опита да се дистанцира от мненията.

Енрико Лета от опозиционната Демократическа партия, който предизвести, че крайнодясната коалиция на Мелони съставлява опасност за демокрацията, се нахвърли върху мненията на Берлускони и сподели, че те подкопават доверието във всяко държавно управление на Мелони.

" Всяко държавно управление, което се ражда през днешния ден в Европа, би трябвало да избере дали да бъде с Путин или с Украйна и Европейския съюз ", сподели Лета. " Правителството на Мелони се ражда под най-лошия знак на неизясненост. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР