Вероника Кудерметова започна по отличен начин американското си турне и

...
Вероника Кудерметова започна по отличен начин американското си турне и
Коментари Харесай

Без интрига: Бивша шампионка от Шлема напусна турнира в Синсинати още на старта

Вероника Кудерметова стартира по отличен метод американското си турне и откри място в полуфиналите в Сан Хосе, преди единствено няколко дни по-късно да разочарова със загуба от квалификантка на старта в Торонто. Рускинята през днешния ден имаше опция да се реваншира при откриващия си мач на WTA-1000 конкуренцията в Синсинати, където срещна шампионката от Ролан Гарос 2021 - Барбора Крейчикова. Световната номер 20 се показа на доста високо равнище и реализира безапелационен триумф след 6:3 6:3, а с това вероятно си подсигурява конфликт против победителката от вчерашния ден в Торонто - Симона Халеп, която ще започва с мач против Каролина Мухова.

Кудерметова още в началните минути на дуела взе превес при разиграванията от главната линия и не даваше никакви шансове на някогашната номер 2, с което си заслужи задатък от два пробива и 5:1. Крейчикова направи опит да се завърне в резултата и навакса единия си брейк пасив, само че рускинята остана все по този начин безпощадна на ретур и записа дебютния сет против името си.

Втората част имаше аналогично развиване, откакто още веднъж станахме очевидци на цялостно владичество от страна на международната номер 20, която в даден миг завоюва 16 от общо разиграни 18 точки, което ѝ донесе удобно преимущество от два пробива при сет и 5:1. Чехкинята още веднъж опита да се бори в крайния стадий на сета, но сходно на по-рано силите ѝ стигнаха единствено, с цел да редуцира от елементи пасива си, преди Кудерметова да затвори срещата на личен сервис.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР