Веригите супермаркети в Гърция започнаха за първи път от месеци

...
Веригите супермаркети в Гърция започнаха за първи път от месеци
Коментари Харесай

За първи път от месеци намаляват цените на някои хранителни продукти в Гърция


Веригите супермаркети в Гърция започнаха за първи път от месеци да получават ценови листи с понижения, които варират от 5 до 18 %, написа в. „ Катимерини “.

Въпреки тези положителни развития, цените остават високи, защото от предходната година същите артикули към този момент са поскъпнали с 25-35 %. Отстъпките засягат продуктите и със лична марка.

Продуктите, при които се чака понижение на цените през идващия интервал, са слънчогледовото и царевичното олио - надлежно 18 % и 8 %. Това е основно заради пониженията от страна на доставчиците на артикули със лична марка, добавя Българска телеграфна агенция.

Изпратени са ценови листи с понижения и на вносни артикули като сирена, основно гауда и едам, както и на бели сирена от вносно краве мляко, като в двата случая понижението доближава 15 %. Също по този начин са включени понижения на цените за вносно масло и свинско месо с нидерландски генезис.

Според пазарните анализатори намаляването на цените на вносните млечни артикули е обвързвано основно с увеличеното произвеждане на краве мляко в Централна Европа, което е довело и до струпване на ресурси.

Наличието на нови ценови листи с понижения на цените беше упоменато в понеделник и от министъра на развиването и вложенията Адонис Георгиадис по телевизия „ Скай “, където сподели, че предходната седмица, за първи път след началото на войната в Украйна, някои хранителни промишлености освен са отменили нарастванията, само че са и създали понижения. Очаква се той да показа повече данни в сряда на конференция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР