Вердер Бремен поднесе голямата изненада в 18-ия кръг на германската

...
Вердер Бремен поднесе голямата изненада в 18-ия кръг на германската
Коментари Харесай

Вердер изненада Байерн Мюнхен насред Алианц Арена и го остави далеч от върха

Вердер Бремен сервира огромната изненада в 18-ия кръг на немската Бундеслига, побеждавайки с минималното 1:0 като посетител първенецът Байерн Мюнхен.

На своя " Алианц Арена " домакините несъмнено бяха надалеч от най-хубавото си лице и макар че имаха своите шансове да си тръгнат от срещата най-малко с точка, позволиха първо проваляне на собствен терен през актуалната акция в шампионата.

От другата страна гостите от Бремен демонстрираха проведена игра в отбрана и дочакаха своя момент в 59-ата минута, когато Мичел Вайзер означи единствения гол в мача с мощен диагонален изстрел, който направи беззащитен Мануел Нойер.



В самия завършек на дуела " баварците " въпреки всичко може можеха да стигнат до точката, само че удар с глава на Матис Тел беше избит от вратаря Михаел Цетерер, а след неговата интервенция топката се отби и от страничния дирек на вратата на Вердер.

Това запази нежния задатък на " бременските музиканти ", който те удържаха до края, с цел да запишат първата си победа над Байерн в Бундеслигата след пауза от повече от 15 години.

Освен това днешната среща маркира и края на серията на мюнхенци от съвсем 4 години, през които те непроменяемо вкарваха най-малко един гол на своя " Алианц Арена " в мачовете си от Бундеслигата.

След провалянето си довечера пък момчетата на Томас Тухел остават на второто място в подреждането с 41 точки и са към този момент на 7 от водача Байер Леверкузен, въпреки и " аспирините " да са с мач повече. В същото време Вердер Бремен е на 13-ата позиция с 20 пункта.



В различен дуел от кръга Аугсбург надигра Борусия Мьонхенгладбах с 2:1 като посетител и по този начин събра 21 точки, с които се изкачи до 10-ото място. " Жребчетата " се смъкват с едно място до 12-ото с пункт по-малко.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР