Вера Янкова, експерт Международни отношенияИнтересно е да се прочете при

...
Вера Янкова, експерт Международни отношенияИнтересно е да се прочете при
Коментари Харесай

А коя е Общността? *

Вера Янкова, специалист " Международни връзки "

Интересно е да се прочете при какви тъкмо условия и при съществуването на какви закани за сигурността е възможно оповестяване на изключително състояние. Законът за изключителното състояние, който има силата да анулира Хартата за правата и свободите на канадските жители, е в действителност преименуваният Закон за военните ограничения (фр. Loi sur les mesures de guerre; 5 Джордж V, глава 2), който разрешава на канадския парламент да работи при съществуване на следните закани за сигурността: оповестяване на война, навлизане или въстание и конкретизира типовете незабавни ограничения, които биха могли да бъдат подхванати по тези мотиви.

Законът е влизал в действие три пъти в историята на Канада: по време на Първата международна война, по време на Втората международна война и по време на така наречен октомврийска рецесия от 1970 година.

Покрай тоталитарния фасон на Трюдо си спомних остарелия комунистически девиз: " Всичко в името на индивида, всичко за богатството на индивида! " И известното допълнение " А кой е Човека? "

В същия дух, в случай че някой се пита, кои са тези толкоз съдбовни закани за общността, породени от един изцяло кротичък митинг, които оправдават оповестяването на изключително състояние (всъщност, по своята същина то си е " най-обикновено " военно положение), отговорът е пред очите ни.

Понеже виждам, че всички се питат, само че не намират отговор и са склонни да си го изясняват с някакви психически проблеми на личността на Трюдо, ще се опитам да им оказа помощ да го виждат.

За задачата е належащо единствено леко да промените вероятността на " оня " девиз - " Всичко в името на Общността, всичко за богатството на Общността! " И да се запитате: " А коя е Общността? " Защото това несъмнено не е канадския народ. Тогава? Може би има поради онази общественост, която е в положение да замразява банкови сметки, по едно и също време с това да дезинформира или цензурира информация, да подменя научни данни и какво ли още не, в безспорен синхрон.

Иначе казано, митингът на тираджиите за цивилен права и свободи заплашва директно онази общественост, произхождаща от срастването на корпоративния интерес, финансовия капитал и политическата прослойка. Заявяваща личните си глобалистки властови искания под мотото: " Да имаме вяра в науката! "

__________

* Текстът е оповестен във Facebook профила на създателя. Заглавието е на редакцията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР