Вепските блата в района на руската Ленинградска област отдавна са

...
Вепските блата в района на руската Ленинградска област отдавна са
Коментари Харесай

Ленинградският "Дятлов проход": 20 души умряха мистериозно в блатата СНИМКИ

Вепските блата в региона на съветската Ленинградска област от дълго време са си спечелили печална популярност. Жителите на околните села ги назовават мъртво място и ги съпоставят с Прохода Дятлов.

И в случай че през 1959 година в Северен Урал девет души умират по извънредно тайнствен метод, тук броят на загадъчните кончини надвишава две дузини.



Всяка година край село Шугозеро изчезват по три-четири индивида. По-късно ги намират мъртви. Поведението им било доста необичайно - в последните дни от живота си като че ли изпадали в странна мъка. Някои започвали да вървят голи по улиците, други хвърляли движимостите си където намерят, а трети ядяли тиня от блатото.



По данни на полицията, една от най-мистериозните кончини била тази на локалния тракторист, който минал през блатата, с цел да се прибере, само че по този начин и не стигнал до дома.

„ Беше преди към 20 години. Той вървеше и събличаше облеклата си. Намериха го да лежи в канавката, целия окъпан в тиня. При аутопсията откриха, че целия му корем е цялостен с пръст”, акцентират от полицията.

В интервала 1990-2005 година се следи пик при мистериозно умрелите хора. През последните 15 години също изчезват хора, само че случаи на предсмъртна мъка и необяснимо разсъбличане на облекла съвсем не са следени.

Разследващите са уверени, че в кончините на хората няма нищо загадъчно. Според тях повода за гибелта на всички тези хора е преохлаждане, при което човек стартира да мисли, че му е горещо.

Преохлаждането можело да настъпи доста по-бързо, в случай че хората са под влияние на алкохола.

„ Съзнанието е комплицирано, те желаят да спят. Както всички знаят, човек, когато заспи, търси насаме място. Хората могат да копаят в земята, и в снега. В случая това може да е довело до попадането на пръст в устата на жертвата “, изяснява един от проверяващите от Ленинградска област.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР