Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо призова за протести в цялата

...
Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо призова за протести в цялата
Коментари Харесай

Хуан Гуайдо призова за протести утре

Венецуелският опозиционен водач Хуан Гуайдо прикани за митинги в цялата страна на следващия ден, които да съвпаднат с плануваното му завръщане от чужбина, съобщи Асошиейтед прес.

Гуайдо съобщи в Туитър, че венецуелците би трябвало да наблюдават формалните му изказвания и че той ще заяви детайлности за местата, където поддръжниците му да се срещнат. Той прикани митингите в цялата страна да стартират в 11 ч. сутринта (15 ч. по Гринуич).

"Всичко върви добре, тъй като сме дружно. Напред, Венецуела! ", добави опозиционният водач, представен от Франс прес.

Вчера Гуайдо посети Еквадор, като част от обиколката си в Латинска Америка, целяща да ускори натиска над венецуелския президент Николас Мадуро, който опозицията приканва да подаде оставка, напомня АП.

Гуайдо е ръководител на националния парламент, който се самопровъзгласи за краткотраен президент. Според него Мадуро би трябвало да подаде оставка, с цел да може Венецуела да излезе от политическата и филантропична рецесия, в която се намира.

Мадуро твърди, че Гуайдо е част от подкрепян от Съединени американски щати скрит план за събаряне на държавното управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР