Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо, който се самопровъзгласи за временен

...
Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо, който се самопровъзгласи за временен
Коментари Харесай

Хуан Гуайдо призна: Имаше грешки при опита за бунт

Венецуелският опозиционен водач Хуан Гуайдо, който се самопровъзгласи за краткотраен президент на Венецуела и който беше приет като подобен от към 50 страни, в това число Съединени американски щати, призна за позволени неточности при опита да се провокира протест измежду военните по-рано тази седмица, написа в. " Вашингтон пост ".

В екслузивно изявление за американското издание Гуайдо споделя, че е очаквал Николас Мадуро да се отдръпна от поста си, в случай че военните стартират да минават всеобщо на негова страна, само че по този начин и не се стигнало до сходно нещо.

" Може би ние се нуждаем от повече военни, може би ние се нуждаем от повече представители на режима, които да имат желанието да ни поддържат, да поддържат конституцията ", споделя Гуайдо, обяснявайки за какво упованията му за протест против Мадуро не са се сбъднали.

В изявлението Гуайдо не поддържа едностранна американска военна намеса в страната му. Той даде ясно да се разбере, че всяка американска военна поддръжка би трябвало да бъде за тези венецуелски сили, които са се обърнали против Мадуро. Гуайдо обаче не навлезе в детайлности за това кое би било задоволително.

Администрацията на Доналд Тръмп сподели, че всички варианти са на масата. Но тя не даде ясно да се разбере дали ще поддържа военна намеса против Мадуро.

Запитан какво ще направи, в случай че съветникът по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън му се обади с оферта за американска военна намеса, Гуайдо сподели, че ще отговори: " Скъпи приятелю, дипломат Джон Болтън, благодаря ви за цялата помощ за справедливата идея тук. Благодаря ви за опцията, ще я оценим и евентуално ще я разгледаме в Народното събрание, с цел да разгадаем тази рецесия. Ако е належащо, може би ние ще я одобрим ".

Това е едно от най-силните изявления на Гуайдо до момента по отношение на деликатния въпрос за американската военна помощ - алтернатива, която остава необятно непопулярна даже и измежду съперниците във Венецуела на Мадуро.
Запитан дали американският държавен секретар Майк Помпейо е провалил договарянията на опозицията във Венецуела, като е загатнал имена на хипотетични конспиратори, които желали да се извърнат против Мадуро, в това число и неговия министър на защитата Владимир Падрино Лопес, Гуайдо сподели, че Помпейо не е навредил. По-скоро неговите дейности са били проява на " значима поддръжка ", добави той.

В отговор на апели от интернационалната общественост към венецуелската съпротива да стартира публични диалози с лагера на Мадуро, Гуайдо повтори, че е срещу диалози без предварителното изискване да е отдръпването на Мадуро.

" Да преговаряме с Мадуро не е алтернатива. Това се случи през 2014 година, 2016 година, 2017 година Краят на узурпацията на властта е авансово изискване за всеки вероятен разговор ", съобщи Гуайдо.

Той също така загатна, че шефът на разузнаването на Мадуро, липсващ във вторник, може да е минал на противниковата страна, само че добави, че няма да навлиза в детайлности.

На въпрос за какво Мадуро не е наредил ареста на Гуайдо, той отвърна: " Мадуро е уплашен ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР