Венецуела ще се опита да договори с кредиторите преструктуриране на

...
Венецуела ще се опита да договори с кредиторите преструктуриране на
Коментари Харесай

Венецуела е изправена до стената с дълг от 150 млрд. долара

Венецуела ще се опита да контракти с кредиторите преструктуриране на дълга, а президентът-чавист Николас Мадуро даде обещание да не допусне „ в никакъв случай “ дефолт на страната.

Венецуела е на ръба на банкрута. До през днешния ден страната трябваше да изплати 200 млн. $ дълг, което наподобява невероятно на фона на тежката икономическа, политическа и филантропична рецесия.

Мадуро привика през днешния ден интернационалните кредитори в Каракас, с цел да направи опит да предоговори дълга на страната в размер на 150 милиарда $.

Венецуела разполага единствено с 9,7 милиарда $ в запаса, от които до края на годината би трябвало да заплати сред 1,47 и 1,7 милиарда, а през 2018 – още 8 милиарда, отбелязва френският „ Фигаро “.

Мадуро се пробва да накара американските кредитори да окажат напън на президента Доналд Тръмп, който стегна глобите против Каракас. Вашингтон забрани на своите банки и жители да купуват нови венецуелски облигации или да договарят за съглашение със социалистическото държавно управление и на този декор американските кредитори надали ще се отзоват на „ повикването “ на Мадуро.

Мадуро упреква Съединени американски щати във „ финансово гонене “ и се надява на избавление от Китай и Русия, на които дължи надлежно 28 и 8 милиарда $.

За да контракти преструктуриране на дълга, държавното управление на Мадуро би трябвало да показа проект за стопански промени, само че рейтинговите организации не имат вяра, че това е допустимо, разясняват специалистите.

От своя страна министрите на външните работи на Европейски Съюз следва да одобряват през днешния ден в Брюксел поредност наказания против Венецуела, в това число ембарго върху оръжейните доставки, споделят дипломатически източници. Европейски Съюз евентуално ще включи в „ черния лист “ на глобените лица, компании, институции и партии за присъединяване им в репресии против венецуелската съпротива.

По същото време в Ню Йорк ще има неофициална среща на Организация на обединените нации за Венецуела по самодейност на Съединени американски щати в опит да се предотврати рецесията, която може да се трансформира в опасност за сигурността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР