Венецуела потъва във все по-дълбока криза, като сега още един

...
Венецуела потъва във все по-дълбока криза, като сега още един
Коментари Харесай

Закъсалата Венецуела вече има под $10 милиарда запаси

Венецуела потъва във все по-дълбока рецесия, като в този момент още един проблем назрява пред най-закъсалата стопанска система в света. Резервите на страната са на най-ниското равнище от към от 20 години насам на фона на политическите безредици в страната.

Чуждестранните запаси - средствата, предопределени да устоят стопанската система в сложни времена, са паднали под равнището от 10 милиарда $ за първи път от 1995 година насам. Това сочат данни на централната банка, представени от CNN Money.

Повечето ресурси на страната даже не са в пари кеш. Резервите се съхраняват най-вече в кюлчета злато, чиято цена непрекъснато варира, защото стойностите на скъпия метал се трансформират на международните пазари.

 Какво може да се купи с минималната заплата във Венецуела?
Какво може да се купи с минималната заплата във Венецуела?

Преглед на разноските за живот в страната

Венецуела, която има повече нефт от която и да е друга страна в света, в миналото е била най-богатата страна в Латинска Америка, в този момент е на ръба на банкрут.

В същото време заплащанията по дълга на страната си остават. Венецуела дължи съвсем 5 милиарда $ за останалата част на тази година.

Способността на страната да изплаща дълга си " наподобява все по-крехка ", разяснява Едуард Глосоп, икономист от Латинска Америка в изследователската компания Capital Economics.

Страховете даже се въртят към това, че тази година страната може напълно да рухне.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР