Венецуела е отказала на група депутати от Европейския парламент да

...
Венецуела е отказала на група депутати от Европейския парламент да
Коментари Харесай

Венецуела изгони група евродепутати, отишли да се срещнат с Хуан Гуайдо

Венецуела е отказала на група депутати от Европейския парламент да влязат на нейна територия с аргумента, че отиват в Каракас с " тайни претекстове ", заяви ДПА.
 
Европейският парламент, дружно с няколко западни страни, призна венецуелския опозиционен водач Хуан Гуайдо за краткотраен държавен глава, откакто президентът Николас Мадуро завоюва втори мандат предходната година на избори, които критици нарекоха " машинация ".
 
Четиримата евродепутати от дясноцентристката Европейска национална партия са пътували към Венецуела, с цел да се срещнат с Гуайдо.
 
„ В момента ни експулсират от Венецуела: конфискуваха ни паспортите, не ни споделиха повода за експулсирането “, съобщи евродепутатът Естебан Гонсалес Понс в публикувано в обществените мрежи видео, снимано на летището в Каракас.
 
Венецуелският външен министър Хорхе Ареаса сподели в акаунта си в „ Туитър “, че депутатите са били предизвестени няколко дни по-рано, че няма да им бъде позволено да влязат в страната.-->
 
„ Няма да позволим на европейската последна десница да смути мира и стабилността на страната със своите груби вмешателства “, написа той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР