Венецуела е от най-богатите страни на природни ресурси, но след

...
Венецуела е от най-богатите страни на природни ресурси, но след
Коментари Харесай

Иран прати първи кораб с лек петрол на Венецуела

Венецуела е от най-богатите страни на естествени запаси, само че след идването на режима на Мадуро популацията й се трансформира и в едно от най-бързо обедняващите в света.

Около 6 милиона души напуснаха страната от 2013 година насам, някои от хората избягаха безусловно пешком, вървейки хиляди километри до Колумбия и Перу, защото не могат да си купят кола и да платят горивото.

Режимът съществува, с помощта на поддръжката на Русия, Китай и Иран, които пък употребяват ресурсите на страната.

Страната с изчислявани най-големи находища на „ черно злато “ в света Венецуела е получила първата си доставка за годината от лек нефт от Иран – основни размери, в случай че желае да усили производството си до амбициозната си цел от 1,5 млн. барела дневно.

Кораб, пренасящ 2 млн. барела въглеводороди, употребявани за разреждането свръхгъстия венецуелски нефт, са пристигнали на пристанището в Хосе, показва осведомен пред Bloomberg.

Съдът е назван в интернационалните документи като „ Stharla “, показва източникът, макар че няма данни за транспортен съд с такова име. Има обаче регистриран съд с името „ Starla “ в Иран. Обичайно е корабите да се „ маскират “ при идване във Венецуела, както и да се стопират сателитните предаватели, тъй че да не могат да бъдат проследени и хванати в нарушаване на глобите против режима на Николас Мадуро.

Това е петата доставка петролни артикули за държавната петролна компания PDVSA, получена от Иран, от септември 2020 година Венецуела е внесла 2 млн. барела ирански нефт през 2020 година и 4,6 млн. барела през 2021 година, заобикаляйки глобите на Съединени американски щати. Техеран оказва помощ на своя съдружник и с инженери, рафинирани артикули и аварийни елементи за петролната промишленост.

PDVSA удвои износа си на нефт през декември по отношение на година по-рано – знак за възобновяване на промишлеността в страната.

От PDVSA са отказали коментар за Bloomberg.

Пристигането на кораба се случва в основен за Венецуела миг, когато страната се пробва да извърши задачата си за произвеждане на 1,5 млн. барела нефт през тази година, с цел да може да поддържа стопанската система си. За момента добивът е по-нисък от 1 млн. барела дневно, показва източник.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР