Венета Зюмбюлева, една от най-обичаните актриси от трупата на Младежкия

...
Венета Зюмбюлева, една от най-обичаните актриси от трупата на Младежкия
Коментари Харесай

Почина любима актриса от Младежкия театър

Венета Зюмбюлева, една от най-обичаните актриси от трупата на Младежкия спектакъл в близкото минало, умря след нескончаем и непосилен Алцхаймер.

„ След себе си тя остави безчет другарства, неописуема обич към театъра и безчет красиви мемоари у милиони фенове, които са плакали и са се смеели с нея в театъра, в киното и пред тв приемника, докосвайки се до гения ѝ - както на самия екран, по този начин и като глас зад кадър в множеството филми и сериали, в които Венета Зюмбюлева взе участие като озвучаваща актриса.

За стотици хиляди деца Венета Зюмбюлева беше обичаната водеща на славното предаване „ Не се сърди, дребосъче “ по Българска национална телевизия. Кака Венета ни напусна, само че духът й ще бъде постоянно помнен и обичан. Тя ще бъде запомнена с гения, топлотата и усмивка си “, написаха от Младежкия спектакъл.

Венета Зюмбюлева е родена на 2 юни 1946 година През 1958 година стартира да учи актьорско майсторство в школата на Пионерския замък, която посещава дружно с бъдещия си сътрудник Любомир Младенов. През 1970 година приключва ВИТИЗ „ Кръстьо Сарафов “ с актьорско майсторство за трагичен спектакъл в първия клас на професор Надежда Сейкова.

Актрисата се откроява с функциите си: Рада в „ Женски години “ от П. Стефанов, Н. Драгова, реж. Дим. Стоянов (Плевен), в Младежки спектакъл: Силвия – „ Двамата веронци “ Уилям Шекспир, реж. Л. Тодоров, Анжела в „ Архангелите не играят флипер “ от Дарио Фо, реж. Андрей Аврамов, Дездемона в „ Отело “ от У. Шекспир, реж. Любен Гройс (Благоевград), Ана в „ Звезди над утринното небе “ реж. Николай Люцканов, Кейт във „ Всички мои синове “ от Артър Милър, реж. Николай Бинев в Младежкия спектакъл и други.

Венета Зюмбюлева има две дъщери от разтрогнат брак с Вельо Горанов - Рада и Калина, като беше щастлива баба и на две внучки от Рада.

Поклонението е на 18 юли, неделя, в 14, 30 ч. в храм „ Преображение Господне “ на „ Ралица “ 2 в Лозенец, София.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР