Велосипеди под наем на самообслужване бяха пуснати във Вашингтон от

...
Велосипеди под наем на самообслужване бяха пуснати във Вашингтон от
Коментари Харесай

В САЩ почват да дават велосипеди под наем на самообслужване

Велосипеди чартърен на самообслужване бяха пуснати във Вашингтон от американската стартъп компания LimeBike взаимно с китайската Mobike, която предлага тази услуга в 180 страни със 7 млн. велосипеда.
Mobike пусна 200 колела във федералната столица на Съединени американски щати. LimeBike желае да даде 400 велосипеда разполагаем на потребителите. Тя участва в 10 американски града с към 5000 колела чартърен, написа БГНЕС.
Новата услуга във Вашингтон се употребява посредством приложение за мобилни телефони. На телефона се демонстрира карта със свободните колела наоколо до потребителя. Достатъчно е да се сканира код, отпечатан на шасито на колелото, с цел да се дезактивира системата за отбрана от кражба. След като човек употребява велосипеда и към този момент няма потребност от него просто би трябвало да го остави и да задейства още веднъж системата за отбрана от кражба.
Плащането на наема става също през приложението. Услугата коства един $ за половин час, а за студенти таксата е 50 цента. На приложението на Mobike клиентът може да види своя маршрут, времето за напредване по него и даже изразходените при каране калории. Има и вградена GPS система, захранвана от динамо или със безоблачен панел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР