Велошествие под мотото София кара колело за по-чист въздух ще

...
Велошествие под мотото София кара колело за по-чист въздух ще
Коментари Харесай

Столичани излизат на велошествие за по- чист въздух

Велошествие под мотото " София кара колело за по-чист въздух " ще се състои през днешния ден. Съорганизатор е  самодейността " София - европейска столица на спорта ".

Популярни спортни звезди на България ще поведат колоната на велошествието " София кара колело за по-чист въздух " по маршрут от Народното събрание през Орлов мост, около Перловската река до НДК, по-късно по бул. " Витоша " до входа на Южния парк. Там, на огромната поляна, е очакван огромен състезателен празник с доста атракции, съревнования, лотария с награди, детско Велорали, съревнование за промяна на вело гуми, музика и занимания.

Събитието се провежда от " София – международна столица на спорта ", Център за градска подвижност и Столична община. Сборният пункт ще бъде отворен в 9:30 ч. пред Народно заседание, с цел да може всеки участник да получи фланелка и стартов номер, с който след това би могъл да се включи в многото томболи с награди в Южния парк.

Велошествието няма спортен темперамент, а прекосяването по четирикилометровия маршрут е за да се насочи обръщение за по-чист въздух, за по една още по-красива и зелена българска столица. " София – европейска столица на спорта " провежда събитието към този момент осма поредна година, дружно с още над 100 интензивности, които имат за цел да дават повече благоприятни условия на софиянци и гостите на града за спорт и деен метод на живот в една по-здравословна и приятна среда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР