Велислав Минеков е назначен за министър на културата в служебното

...
Велислав Минеков е назначен за министър на културата в служебното
Коментари Харесай

Новият-стар служебен министър на културата е проф. Велислав Минеков -

Велислав Минеков е назначен за министър на културата в служебното държавното управление, което президентът Румен Радев назначи с декрет от 2 август.

На 28 юли, когато Има Такъв Народ опропасти следващите опити да се съзаде съдружно държавно управление, проф. Минеков написа на стената си във Фейсбук:

" Корупцията чества победа.
Щетите от едно безпричинно самочувствие ще платим с лихвите.
Рецептата " с малко, само че вечно " е потвърден в предишното обезпечен неуспех.
Повярвах, надявах се, чаках, бях налегнат от неоправдана наслада. Излъгах себе си, излъгах и вас. Търсете виновността в моите очаквания. Никой, в никакъв случай не пожела съвет или мнение.
Днес е жетва за тикви, мултаци и каскети.
Отчаянието е неприятен консултант.
" И в най–тъмната нощ ще изгрее звезда на небосклона ".
Ще има правдивост, ще върнем към нас откраднатата ни страна.
вм "



Припомняме, че по време на предното служебно държавно управление, в което беше министър, Минеков стартира сериозна офанзива против шефа на Българска национална телевизия и не получи подобаващото му се право на отговор, което потърси след изказани от шефа клюки по негов и на фамилията му адрес в народен ефир.

Тогавашният Съвет за електронни медии насилствено издаде наказателно разпореждане на Българска национална телевизия по проблема, който провокира митинги пред постройката на малкия екран. И към днешна дата най-спорният шеф в историята на Обществената медия към момента е отпред там, заради неспособността на сегашния Съвет за електронни медии да избере нов.

Когато беше длъжностен министър, Минеков направи гражданска война - организираше ежеседмични конференции и докладваше пред медиите и обществото за свършеното.



Кой е Велислав Минеков?

Велислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си в Националната художествена академия и специализира в Хамбург, Германия. Преподавател е по статуя, металодизайн, художествено метолеене, художествено каменоделие и реституция в България, Германия, Турция и ОАЕ. Представен е с монументални и кавалетни произведения в България, Съединени американски щати, Германия, Русия, Украйна, Корея, Испания, Италия, Люксембург, Холандия, Дания, Швеция, Швейцария, Сингапур, Китай, Мароко, Ливан, Босна, Сърбия, Бразилия и Обединените арабски емирства.

Награждаван е като участник в голям брой интернационалните симпозиуми, състезания и изложения. Член е на креативен съюзи в Европа и организации, подпомагащи закрилата на културното завещание.

Проф. Минеков е цивилен и политически деятел. Участва в начинания за смяна на закони в региона на културата, музейното дело, правния статут на колекционерите и авторските права. Той бе част от отровното трио, само че се отдръпна заради несългасия с широкит им съдружни планове.

Министър на културата от май до декември 2021 година в двете служебни държавни управления, назначени от президента Румен Радев.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР