Велинград стана домакин на кулинарно музикалния фестивал TABIET. В пространството

...
Велинград стана домакин на кулинарно музикалния фестивал TABIET. В пространството
Коментари Харесай

Кулинарно музикалния фестивал „Табиет” гостува във Велинград

Велинград стана хазаин на кулинарно музикалния фестивал TABIET. В пространството пред градския стадион „ Чепинец” в продължение на четири дни ще се проведат кулинарни презентации, танцови уъркшопове по български и балкански танци, надпревари по надяждане с кюфтета и надпиване с бира, шампионати по белот, табла и шах.

Идеята на фестивала е да покажат балканския дух и метода, по който живеем, посредством музика, ритми и кухня.

Кмета на Община Велинград доктор Костадин Коев даде публично старта на фестивала с пожелания за доста позитивни страсти и занимания както на велинградчани, по този начин и на гостите на града. Осигурени са и най-различни атракциони и развлечения за децата.



На 26 април бе извършена фолклорна вечер, в която присъединяване взеха изпълнителите Ангелина Милева и Здравко Мандраджиев.

На 27-ми април имаше балканска вечер с Ана-Мария и Устата.

Бобан Здравкович е звездата, която ще пее на 28 април /събота/ в сръбската вечер, а ангелогласния кипърски реализатор – АГАТАНГЕЛОС и бенд ще показа гръцките ни съседи на 29 април /неделя/ с впечатляващо бузуки празненство.



Освен развлечения и забава, събитието има и благотворителна цел – събиране на средства за 21 годишния Александър от Смолян, на който му предстоят скъпоструващи интервенции в Германия.

Кмета доктор Костадин Коев и госпожа Сърнела Гешева разговаряха с майката и персонално се ангажираха с поддръжка за Александър.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР