Великотърновският университет Св. св. Кирил и Методий“ в партньорство с

...
Великотърновският университет Св. св. Кирил и Методий“ в партньорство с
Коментари Харесай

Цифровизация в хуманитарните науки въвежда ВТУ

Великотърновският университет „ Св. св. Кирил и Методий “ в партньорство с три български и три задгранични университета вкарва новаторско обучение с цифровизация в филантропичните и обществените науки. Проектът се финансира с близо четири милиона и двеста хиляди лв. от програмата „ Наука и обучение за образован напредък “.

Великотърновският университет, Софийският университет, Югозападният университет и Техническият университет в Габрово, дружно с университети от Гърция, Полша и Румъния ще подобрят и модернизират за 30 месеца образованието на студентите в направленията „ Филологии “, „ История и археология “, Социални действия “ и „ Обществени връзки и осведомителни науки “. 

„ Разработване на 6 нови, взаимни магистърски специалности. Планираме банкет на студенти идната година “, уточни доцент Мария Илчева, началник на плана. 

Ще бъдат включени 759 студенти от четирите български университета, а квалификацията си ще подобрят 300 преподаватели, разясни заместник-ректорът на Великотърновския университет проф. Милко Палангурски: 

„ Не бих споделил, че ще генерираме безработни. Ние отиваме на едно по-високо качество “. 
 Снимка: Здравка Маслянкова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР