Великолепна експозиция с емблематични картини на Владимир Димитров-Майстора представя бургаската

...
Великолепна експозиция с емблематични картини на Владимир Димитров-Майстора представя бургаската
Коментари Харесай

Шедьоврите на Майстора в Бургас до 20 март

Великолепна експозиция с емблематични картини на Владимир Димитров-Майстора показва бургаската художествена галария „ Петко Задгорски. Тя бе открита публично открита от кмета на Бургас- Димитър Николов, а посетителитеоще в първия ден бяха стотици.

„ Гостите в изложбената зала ще се разходят измежду творби от съвсем всички интервали на Майстора – рисунки, които той е основал по времето, когато е бил боен художник, превъзходните пейзажи, в които се вижда прелестната българска природа и хубостта на българката. Сред селектираните произведения намират място два автопортрета от Първия огромен цикъл на художника с автопортрети “, показа шефът на БХГ „ Петко Задгорски ” Георги Динев.

Изложбата става факт в навечерието на 141-та годишнина от раждането на Майстора. В залата на бургаската изложба са подредени 43 произведения на самобитния български художник, които са предоставени от фондовете на галериите в Сливен, Ямбол, Стара Загора, Казанлък и от галерията хазаин - " Петко Задгорски ". Творбите могат да бъдат прегледани в Бургас до 20 март.

„ Чест и привилегия на всеки важен град е да показа галерия на Майстора. Благодаря на всички, които са оказали подпомагане да представим пред нашите съграждани и посетители галерия на огромния български създател. В Бургас има профилирани паралелки по изобразително изкуство с доста изявени гении, доста сполучлив Филиал на НХА, град със самочувствие на огромна културна общественост. Вярвам,че ползата ще бъде доста огромен и БХГ „ Петко Задгорски ” ще бъде неизменима част в културния маршрут ”, показа кметът Димитър Николов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР