Великобритания заяви, че ще наложи санкции на компании и хора,

...
Великобритания заяви, че ще наложи санкции на компании и хора,
Коментари Харесай

Британски санкции върху хора от Кремъл за Песков са удар по руския бизнес

Англия съобщи, че ще наложи наказания на компании и хора, които са тясно свързани с Кремъл, в случай че Русия нападне Украйна. С тази закана страната си завоюва предизвестие от Москва, че ще реагира, в случай че нейните предприятия бъдат " атакувани ". Това съобщи Ройтерс.

" Много ясно заявяваме, че в случай че Русия предприеме по-нататъшни дейности против Украйна, ще засилим още повече режима на наказания, ориентиран към предприятията и хората, които са най-тясно свързани с Кремъл ", съобщи Саймън Кларк от английското Министерство на финансите, пред Sky News.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори, че опасността от наказания ще бъде равносилна на офанзива против съветския бизнес. Той сподели, че сходни дейности ще имат противоположен резултат, като навредят на английските компании, и предизвести, че Русия ще отвърне уместно.

И представителят на съветското Външно разяснява заканите с опит за подигравка:

" Най-важното е, нито крачка обратно, г-жо Тръс! Наистина се надяваме на вас. Никакви краткосрочни английски финансови ползи не могат да бъдат по-важни от демокрацията и свободата! Доведете концепцията си до реализация, можете да кандидатствате за почетен знак " За взаимоотношение ". Да, пробвайте, щом, посред другото, имате лист на кои от корумпираните чиновници Русия е поискала да екстрадира ", е написала Захарова в канала си в Telegram, както и я цитират съветските медии.

Британското държавно управление ще показа тази седмица ново законодателство, което да разшири обсега на глобите, използвани по отношение на Русия, с цел да се опита да възпре експанзията против Украйна, съобщи в неделя

Англия е наложила наказания на към 180 души и 48 юридически лица, откогато Русия анексира Крим през 2014 година Мерките разрешават на страната да замрази активите на лицата и да им забрани да влизат на нейна територия.

 Сенатът в Съединени американски щати готви законопроект за наказания против Русия
Сенатът в Съединени американски щати готви законопроект за наказания против Русия

Включително такива, които да се приложат преди възможна инвазия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР