Великобритания заяви, че е поръчала хиляди нови противотанкови оръжия в

...
Великобритания заяви, че е поръчала хиляди нови противотанкови оръжия в
Коментари Харесай

Великобритания поръча противотанкови ракети, за да замени дарените на Украйна

Англия съобщи, че е поръчала хиляди нови противотанкови оръжия в договорка за 229 милиона английски лири с шведския производител " Сааб ", с цел да възвърне запасите, откакто изпрати хиляди от тях в Украйна , предава Ройтерс.

Британското министерство на защитата съобщи в сряда, че е предоставило огромни количества от системите леки противотанкови оръжия от последващо потомство (NLAW) на Украйна тази година, с цел да подкрепи съпротивата им против съветските сили.

Министърът на защитата Бен Уолъс сподели в изказване, че оръжията към този момент са изиграли " решаваща роля " в поддръжката на украинската войска.

" Ние продължаваме да изпълняваме уговорката си към НАТО, като подсигуряваме, че нашите въоръжени сили ще получат непрекъснати доставки на тези оръжия през идващите години ", сподели той.

Англия, под управлението на трима разнообразни министър-председатели тази година, даде на Украйна набор от разнообразни оръжия, в това число пакет за противовъздушна защита, с цел да помогне за свалянето на дронове, и оказа помощ да се обезпечи образование на въоръжените сили на Украйна.
 Англия стремително изпраща противотанкови оръжия на Украйна
Англия стремително изпраща противотанкови оръжия на Украйна

Военната помощ на Лондон за страната към този момент възлиза на 2,3 милиарда лири

Новият контракт ще усили доставките на NLAW за Англия с няколко хиляди през 2024-26 година, в допълнение към 500-те единици, планувани през 2023 година посредством обособена поръчка.

NLAW ще бъдат съединени в оборудване в Белфаст, Северна Ирландия и доставени на английската войска.

Това е ракетна система, изстрелвана от рамо, която може да се ръководи от един боец, с цел да нападна мощно предпазен съвременен главен военен танк на разстояние от 20 до 800 метра, се споделя в изказването.
 Англия ще изпрати в Украйна 120 камиона за транспорт на военно съоръжение
Англия ще изпрати в Украйна 120 камиона за транспорт на военно съоръжение

Те ще решат логистични проблеми на украинската армия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР