Великобритания заклейми идеологическия инат на ЕС на безрезултатните преговори с

...
Великобритания заклейми идеологическия инат на ЕС на безрезултатните преговори с
Коментари Харесай

Великобритания и ЕС с взаимни обвинения, недоволни от напредъка на търговските преговори

Великобритания жигосах " идеологическия " дебелоглав на Европейски Съюз на безрезултатните договаряния с Брюксел з а връзките след Брекзит, оповестяват " Дейли телеграф " и Агенция Франс Прес.

Лондон се оплаква от неналичието на придвижване в разрешаването на главните несъгласия на комерсиалните договаряния в Европейски Съюз. Третият кръг договаряния приключи без действителни резултати. Те продължиха цяла седмица с видеовръзка поради рестриктивните мерки в битката с ковид. Крайният период за вероятно удължение на договарянията изтича в края на юни.
 Барние разкритикува неналичието на прогрес на договарянията с Англия
Барние разкритикува неналичието на прогрес на договарянията с Англия

Барние акцентира, че би трябвало да има " успореден прогрес " по всички тематики на диалозите

Обединеното кралство напусна блока през януари, само че остава под разпоредбите на Европейски Съюз до 31 декември, до момента в който построи нова база на връзки с Общността. Премиерът Борис Джонсън изрично отхвърли повече време за договаряния.

Главният договарящ на Англия Дейвид Фрост съобщи, че може да бъде реализирано съглашение в сфери като правоприлагането, нуклеарната енергетика и авиацията " без доста компликации ". Но той акцентира, че има " доста дребен прогрес към съглашение по най-важните въпроси сред нас ", съответно за по този начин наречените " равни условия " за намерено ръководство и почтена конкуренция. Фрост означи, че Брюксел упорства да се включат нови и небалансирани оферти, които ще обвържат Англия със законите или стандартите на Европейски Съюз, което би било " невиждано в съглашения за свободна търговия ".
 Барние: Сериозни разлики сред Европейски Съюз и Лондон след първия кръг договаряния
Барние: Сериозни разлики сред Европейски Съюз и Лондон след първия кръг договаряния

Това призна основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние след първия кръг на договарянията сред двете страни за ново съглашение

" Колкото по-скоро Европейски Съюз осъзнае, че ние не можем да сключим съглашение на такава основа , толкоз по-скоро ние ще реализираме прогрес ", предизвести той.

Двете страни обаче организираха " потребни диалози " по другия значим въпрос - рибарството. Но съгласно него фокусът на Европейски Съюз върху цялостен достъп до английските води " несъответства на нашия предстоящ статут на самостоятелна крайбрежна страна ". Британският договарящ предизвести, че Лондон не може да подписа съглашение, което е небалансирано и е против ползите на английската риболовна промишленост.
 Барние: Англия не е Канада и няма да получи сходна договорка
Барние: Англия не е Канада и няма да получи сходна договорка

Това разгласи основният договарящ на Европейския съюз (ЕС) Мишел Барние на събитие на ESCP Business School

Той прикани " Европейски Съюз да промени метода си " на идващия кръг договаряния, който ще стартира на 1 юни.

От своя страна основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние съобщи, че е отчаян от неналичието на упоритост на Обединеното кралство да търси комерсиално съглашение с Европейски Съюз . Той също се оплака от неналичието на напредък на последния кръг договаряния. Според него не е вероятен прогрес по най-трудните тематики.

" Ние също сме разочаровани от неналичието на упоритост на английската страна и в други сфери, които не са в основата на договарянията, само че са значими и алегорични ", сподели той на конференция след диалозите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР