Великобритания вероятно вече е в рецесия, след като растящите лихвени

...
Великобритания вероятно вече е в рецесия, след като растящите лихвени
Коментари Харесай

Великобритания вероятно вече е в рецесия

Великобритания евентуално към този момент е в криза, откакто растящите лихвени проценти и възходящата безработица направиха семействата по-предпазливи във връзка с разноските, съгласно разбор на Bloomberg Economics.

Икономистите пресмятат, че има 52% късмет за лека криза през втората половина на тази година, както формалният аршин за това са две поредни тримесечия на стесняване. Анализът беше оповестен през днешния ден, преди формалните данни за брутния вътрешен артикул, които се чакат в петък.

Рецесията би била главоболие за премиера Риши Сунак, който би трябвало да взе участие в избори следващата година. Тя може да усили възможностите Банката на Англия да предприеме стъпки за понижаване на лихвените проценти, изключително в случай че инфлацията спадне внезапно.

Това ще бъде близка разлика сред застоялост и леко стесняване, само че възможностите са незначителни в интерес на последното. Рисковете са, че спадът в производството е малко по-рязък, в сравнение с сме отбелязали преди “, написа в записка Дан Хенсън, анализатор в Bloomberg Economics.

Анализаторите предвидиха, че Брутният вътрешен продукт е понижен с 0.1% през трите месеца до септември, съгласно изследване на Bloomberg. Bank of England чака безработицата, която в този момент е 4.3%, да нарасне до 5.1% до 2026 година

С разхлабването на пазара на труда потребителите може да се усещат по-предпазливи по отношение на разноските. Това е по този начин, макар че действителните им приходи не престават да порастват през зимата. Данните за парите и заемите през септември от  Bank of England сочат, че семействата икономисват повече, в сравнение с са правили в близкото минало “, сподели Хенсън.

Той се причислява към шепа икономисти, очакващи криза в Обединеното кралство. Проучванията демонстрират спад в производството през втората половина на годината и внезапен спад на свободните работни места.

Моделът на Bloomberg Economics, който планува лека криза, допуска 70% възможност за стесняване през третото тримесечие след спад от 0.6% на Брутният вътрешен продукт през юли и единствено отчасти възобновяване през август. Bank of England предходната седмица оцени 50% късмет за криза в своя плануван интервал.

По думите на Хансън прогнозата се основава на модел, който употребява високочестотни данни и исторически опит, с цел да улови разпределението на рисковете към краткосрочната вероятност за напредък.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР