Великобритания трябва да включи ваксината срещу варицела в своя имунизационен

...
Великобритания трябва да включи ваксината срещу варицела в своя имунизационен
Коментари Харесай

И Великобритания обмисля да въведе задължителна ваксина срещу варицела

Великобритания би трябвало да включи имунизацията против варицела в своя имунизационен календар за деца. Това предложи Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство, съобщи Ройтерс.

От държавния съвещателен орган по имунизациите оповестиха, че в случай че рекомендацията се одобри от здравното министерство, Англия ще се подреди до доста други страни, измежду които Съединени американски щати и Германия, където имунизацията против варицела е наложителна.

Ако бъде утвърдена, имунизацията ще се ползва на деца в две дози, на възраст 12 и 18 месеца, показват специалистите.

Причинена от вируса варицела зостер, варицелата е релативно лека зараза за множеството деца, само че може да има затруднения, които водят до тежко заболяване, и въпреки и рядко, могат да имат летален излаз.

Силно заразната болест, която нормално се демонстрира със сърбящ обрив, може да бъде изключително рискова за дребни бебета и бременни дами, напомнят още експертите.

Първоначално рекомендация за включването на имунизацията в наложителния календар на Англия пристигна от Съвместния комитет по имунизиране и имунизация (JCVI) - панел от външни специалисти.

JCVI също по този начин предложи използването на стратегия за наваксване за по-големи деца, защото доста от тях нямат имунитет против заболяването, защото експозицията е била лимитирана по време на Коронавирус пандемията.

Преди това се е считало, че рутинното имунизиране на деца против варицела може да докара до повече случаи на херпес зостер измежду възрастните. Вирусът варицела зостер може да аргументи херпес зостер при хора, които преди са имали варицела, само че разпространяването на вируса в обществото може да увеличи имунитета им и да предотврати това.

По-нови доказателства обаче сочат, че случаите на херпес зостер не са се нараснали в Съединени американски щати по този метод, безапелационни са от JCVI. Също по този начин, данните от други страни демонстрират, че имунизацията трагично понижава случаите на варицела, изясняват специалистите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР