Великобритания стана първата западна държава, която налага санкции върху бившата

...
Великобритания стана първата западна държава, която налага санкции върху бившата
Коментари Харесай

Алина Кабаева попадна под санкции заради връзката си с Путин за първи път

Великобритания стана първата западна страна, която постанова наказания върху някогашната гимнастичка Алина Кабаева - дамата, за която се счита, че е дългогодишна интимна партньорка на Владимир Путин и има деца от него. 

Кабаева е част от новия лист със глобени руснаци, който за Англия към този момент надвишава 1000 имена. Още 100 юридически лица са в забранителния лист, запорирани са и активи на олигарси в размер на 117 милиарда паунда. 

" Изваждаме на показ и се насочваме против сенчестата мрежа, която поддържа първокласния метод на живот на Путин и затягаме ограниченията против кръга от доверените му лица. Ще продължаваме със глобите против всички, които оказват помощ или спомагат на експанзията на Путин, до момента в който Украйна надделее ", се споделя в позиция на английския външен министър Лиз Тръс. 

Алина Кабаева е разказана като някогашна гимнастичка от олимпийско равнище, която е началник на Националната медийна група, считана за най-голямата частна съветска медийна компания. 

" Твърди, се, че тя има близка персонална връзка с Путин, а по-рано е служила като народен представител в Думата от партията на Путин " Единна Русия ", се споделя в справката от английското държавно управление. 

Заедно с нея е глобена и бабата на Кабанева - Анна Зацепина, която е посочена като съучастник на олигарха Генадий Тимченко. Зацепина беше уличена в следствие на екипа на Алексей Навални, че е купила първокласен апартамент в Москва от Тимченко. 

Санкции са наложени и на някогашната брачна половинка на Владимир Путин - Людмила Очеретная. След развода през 2014 година тя продължава да се облагодетелства от преференциални бизнес връзки с държавни сдружения, споделят от Лондон. 

Наложени са наказания и върху още няколко родственици на Путин, всеки от които се занимава с бизнес. Сред тях е Михаил Шеломов - втори братовчед на съветския президент, който е акционер в " Банк Россия " и се счита, че е съдействал за построяването и ръководството на Двореца на Путин в Геленджик. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР