Великобритания ще заеме агресивна позиция към Европейския съюз, ако преговорите

...
Великобритания ще заеме агресивна позиция към Европейския съюз, ако преговорите
Коментари Харесай

Великобритания казва на ЕС: компромис за Брекзит или ще се ядосаме

Англия ще заеме нападателна позиция към Европейския съюз, в случай че договарянията за Брекзит се разпаднат , заплашвайки да откажат съдействие в региона на сигурността, с цел да убедят Общността да не позволява по-нататъшно отсрочване на излизането на Лондон от Европейски Съюз. Това оповестява сп. Spectator, цитирайки английски източник.

Само 23 дни преди Англия да излезе от Европейски Съюз, бъдещето на Брекзит остава надълбоко нестабилно и Лондон и Брюксел се нареждат, с цел да избегнат обвиняванията за отсрочване или безреден Брекзит без съглашение.

Лидерите на Европейски Съюз реагираха хладно на последните оферти на английския министър председател Борис Джонсън за превъзмогване на безизходицата, и макар че договарянията не престават, мнозина дипломати акцентират, че възможностите за бързо съглашение преди 31 октомври са ниски.
 Джонсън възнаграждава държавните управления в Европейски Съюз, противопоставящи се на отсрочване на Брекзит
Джонсън възнаграждава държавните управления в Европейски Съюз, противопоставящи се на отсрочване на Брекзит

Останалите трябвало да са подготвени на утежняване на връзките с Лондон

" Преговорите евентуално ще приключат тази седмица ", цитира " Спектейтър " неназован източник от " Даунинг стрийт ". Източникът добавил, че тези, които са се надявали, че немският канцлер Ангела Меркел ще помогне на Лондон, били " заблудени ".

" Това държавно управление няма да договаря по-нататък, тъй че всяко отсрочване ще бъде изцяло безсмислено ", подчертал източникът, добавяйки: " Ние или ще излезем без съглашение на 31 октомври, или ще има избори и по-късно ще излезем без съглашение. "

Амбър Ръд, някогашната министърка за пенсиите, която напусна поста и Консервативната партия на Борис Джонсън предишния месец поради тактиката му за Брекзит, сподели пред радио Би Би Си, че източникът наподобява е неговият старши консултант Доминик Къмингс.
 Британски съд отхвърли искане Джонсън да бъде заставен да отсрочи Брекзит
Британски съд отхвърли искане Джонсън да бъде заставен да отсрочи Брекзит

Лорд Пентланд, който е от Върховния цивилен съд в Единбург, отхвърли молбата им съдът да издаде заповед

" Звучи яростно и обезверено ", сподели тя, добавяйки: " Тъй като не е отречено от Даунинг стрийт 10... може единствено да се допусна, че идва от центъра, от съветника на премиера. Това демонстрира, че въобще не наподобява същински проект . "

Източникът е представен да дава да се разбере, че съдействието в региона на защитата и сигурността ще бъде наранено, в случай че Европейски Съюз се пробва да задържи Англия в Общността. Източникът споделил също по този начин, че на всяка страна от Европейски Съюз, която се опълчва на отлагането на Брекзит, ще бъде обезпечено положително съдействие.
 Джонсън: Решени сме на Брекзит без договорка
Джонсън: Решени сме на Брекзит без договорка

Премиерът на Англия с поредна акция

Джонсън поредно споделя, че Обединеното кралство ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври със или без договорка, макар че закон, признат от съперниците му, изисква той да напише писмо до Европейски Съюз с молба за отсрочване, в случай че не успее да реализира съглашение за излизане до 19 октомври.

Премиерът сподели, че ще съблюдава закона, само че Англия ще напусне Европейски Съюз до края на месеца, без да изяснява тези несъгласия. Той също неведнъж е желал провеждането на избори, само че Народното събрание отхвърли да му ги обезпечи.

Източникът, представен от Spectator, наподобява има две гледни точки по отношение на отлагането на Брекзит: че държавното управление може да попречва отсрочване, само че че в случай че бъде насила да удължи Брекзит, то ще се бори против избори, призоваващи за неотложно излизане без съглашение.

Освен в случай че Европейският съюз не направи взаимни отстъпки и не подписа съглашение за Брекзит в скоро време, тогава Обединеното кралство ще напусне без договорка, посочи почитан източник от " Даунинг стрийт " 10 пред " Ройтерс ".
 Борис Джонсън ще желае от Европейски Съюз отсрочване на Брекзит, в случай че няма договорка до 19 октомври
Борис Джонсън ще желае от Европейски Съюз отсрочване на Брекзит, в случай че няма договорка до 19 октомври

Британският министър председател " клекна "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР