Великобритания ще пусне на пазара самоуправляващи се автомобили до 2025

...
Великобритания ще пусне на пазара самоуправляващи се автомобили до 2025
Коментари Харесай

Великобритания пуска самоуправляващи се автомобили до три години

Великобритания ще пусне на пазара самоуправляващи се коли до 2025 година. Това стана ясно, откакто локалните управляващи оповестиха проекти за нови закони и финансиране в размер на 100 милиона английски лири, написа Reuters.

Правителството съобщи, че желае да се възползва от развиващия се пазар на самостоятелни транспортни средства, който прави оценка на 42 милиарда лири и счита, че може да сътвори 38 000 нови работни места.

" Искаме Англия да бъде отпред в създаването и потреблението на тази фантастична технология и по тази причина влагаме милиони в жизненоважни проучвания на сигурността и дефинираме законодателството, с цел да подсигуряваме, че ще извлечем всички изгоди, които тази технология дава обещание ", съобщи министърът на превоза Грант Шапс.
 Apple е все по-близо до основаването на самостоятелен автомобил със независимо ръководство
Apple е все по-близо до основаването на самостоятелен автомобил със независимо ръководство

Работата по така наречен " Проект исполин " стартира

Макар че някои транспортни средства със самоуправляващи се функционалности могат да се движат по огромните пътища още до идната година, известието се дефинира и рамката за доста по-широко разпространяване, в това число за публичния превоз и транспортните средства за доставки.

Пакетът за финансиране включва 35 милиона лири за проучвания в региона на сигурността, които ще бъдат употребявани в новото законодателство, планувано да бъде въведено до 2025 година.

От няколко години насам софтуерният колос Apple също работи по изцяло самостоятелен автомобил.

Това е доста упорит план, разясняват автоексперти, тъй като съгласно информацията Apple желае да сътвори автомобила без волан и педали. Кога тъкмо тази футуристична кола ще е на пазара и какъв брой ще коства обаче към момента никой не знае.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР