Великобритания ще престане да бъде член на ЕС през март

...
Великобритания ще престане да бъде член на ЕС през март
Коментари Харесай

Тереза Мей: Великобритания излиза от ЕС 2019 г., а пълният Брекзит ще е две години по-късно


Англия ще престане да бъде член на Европейски Съюз през март 2019 година, съобщи английският министър председател Тереза Мей във Флоренция, където се организира следващ кръг договаряния по брекзит.

Страната няма да търси участие в единния пазар на Европейски Съюз, нито съглашение за свободна търговия в " канадски жанр " в договарянията за брекзит, добави още Мей, представена от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Членство в Европейската икономическа зона (ЕИЗ) няма да бъде уместно за Англия, откакто тя напусне Европейски Съюз, и ще докара до търкания. Тя прикани Англия и Европейски Съюз да открият " креативен " нов вид стопански връзки, които да не се основават на никой към този момент действителен модел.

Според нея моделът на Норвегия и Канада за стопански връзки не е приемлив за Англия.

" Британците взеха решение да изоставен Европейски Съюз и да бъдат световна комерсиална нация, способна да очертае личния си път със света ", акцентира английският водач.

Преговорите по раздялата на Брюксел и Лондон боксуват по тематики като сумата, която Англия би трябвало да заплати, с цел да уреди финансовите си задължения към блока и статута на европейските жители във Англия.

Премиерът загатна, че Лондон " ще заплати сметката " за излизането си от общността с думите, че страната ще съблюдава поетите отговорности.

Мей сподели още, че правата на жителите на Европейски Съюз ще бъдат обезпечени от английските закони. " Проведохме три кръга договаряния и въпреки и на моменти те да бяха тежки, е ясно, че с помощта на професионализма и усърдието на (преговарящите) Дейвид Дейвис и Мишел Барние, постигнахме съответен прогрес по доста значими въпроси ", съобщи тя, представена от Ройтерс.

Правата на всички чужденци във Англия ще останат същите, каквито са били до момента, даде обещание Мей.

Тя опита да изясни за какво гласоподавателите в Обединеното кралство не усещат Европейски Съюз като неразделна част от своята същина, само че сподели, че Англия няма да изостави европейските си съседи.

Англия в никакъв случай не се е почувствала вкъщи в Европейски Съюз, счита тя.

" Искаме Европейски Съюз да успее, триумфът на Европа е в наша изгода и в интерес на света. ", сподели Мей. И добави отстъпка пред Европейски Съюз - съдилищата във Англия ще вземат поради решенията на Европейския съд за правата на индивида, тъй като след време ще стартира да има разлика сред законите на страна и тези на Съюза.

" Разбираме, че не можем да напуснем Европейски Съюз и нищо да не е друго. Но желаеме да останем сътрудници. Да работим ръка за ръка с Европейски Съюз, а не като част от Европейски Съюз ", сподели още тя.

И съобщи, че е необходим добър способ за разрешаване на конфликтните точки, както и да се интерпретират решенията по един и същи метод и от двете страни. Това обаче не значи Европейският съд за правата на индивида да е съдия, тъй като е от едната страна.

Мей предложи и подробен контракт за сигурност с Европейски Съюз, като съобщи, че Англия e " абсолютно ангажирана да поддържа сигурността на Европа ".

Целта е партньорство, само че въпросът е по какъв начин ще го реализираме, съобщи тя. И добави, че Англия стопира да е член на Европейски Съюз на 29 март 2019 година

Англия ще съблюдава разпоредбите на Европейски Съюз още почти две години, даде обещание министър-председателката. През това време тя желае достъпът до общия пазар да продължи, хората ще могат да посещават Англия, само че ще би трябвало да се записват. Това значи, че на процедура цялостният Брекзит ще пристигна през 2021 година

" Трябва да има гаранция, че подобен интервал ще има, както и гаранция, че той ще бъде стеснен ",добави тя.

Мей сподели още, че Англия ще продължи и да заплаща вноски в бюджета на Европейски Съюз до 2020 година

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР