Великобритания ще отпусне милион лири стерлинги за хуманитарна помощ на

...
Великобритания ще отпусне милион лири стерлинги за хуманитарна помощ на
Коментари Харесай

Великобритания отпуска помощ за пострадалите в Нагорни Карабах

" Англия ще отпусне милион лири стерлинги за филантропична помощ на потърпевшите от спора в Нагорни Карабах ", заяви външният министър на Англия Доминик Рааб.

" Хиляди хора, наранени от спора в Нагорни Карабах, ще получат нужните медикаменти, медицински консумативи, храна и по-безопасен заслон с помощта на новия пакет от помощи, разгласен през днешния ден от външния министър Доминик Рааб ", се споделя в изказването на английското външно министерство пред РИА Новости.

Финансиране от един милион лири е обезпечено по искане на Международния комитет на Червения кръст. " Пакетът от финансова помощ, който разгласяваме през днешния ден, ще обезпечи нужните храни, медикаменти и медицински грижи на засегнатите от спора в Нагорни Карабах.

Продължаваме да призоваваме двете страни да си сътрудничат с Минската група на ОССЕ и да работят посредством договаряния за реализиране на спокойно политическо решение, от което жителите на района обезверено се нуждаят ”, гласи изказване на английския външен министър.

Вчера външните министри на Армения и Азербайджан, които организираха шестчасови договаряния в Женева не съумяха да реализират съглашение за ново преустановяване на огъня в Нагорни Карабах.

Те се съгласиха на ограничения за понижаване на напрежението, в това число отвод от нахлуване и офанзиви против цивилни, оповестиха посредниците на срещата пред Агенция Франс Прес.

Посредниците в договарянията сред двете воюващи страни - от Франция, Русия и Съединени американски щати - известни като Минската група, обявиха, че са призовали страните да приложат напълно авансово контрактуваното преустановяване на огъня.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР