Великобритания ще изпрати допълнително още 200 войници в Кабул. Общо

...
Великобритания ще изпрати допълнително още 200 войници в Кабул. Общо
Коментари Харесай

Напрежение! Великобритания ще изпрати допълнително войници в Кабул

Великобритания ще изпрати в допълнение още 200 бойци в Кабул. Общо към 900 английски бойци ще патрулират летището в афганистанската столица в границите на напъните да се осгурят полети за евакуация след сцените на безпорядък по пистите за политане.

Британският външен министър Доминик Рааб съобщи, че „ обстановката в Афганистан надалеч не е мечтаната, само че светът би трябвало да се оправя с новите действителности “. Рааб удостовери, че още 350 английски жители и афганистанци, които са работили с английските войски, ще бъдат евакуирани през идващите дни. Той добави, че Лондон обмисля какъв брой афганистански бежанци може да поеме. 289 афганистанци, сътрудничили на британците, към този момент са пристигнали във Англия през предходната седмица.

Снощи от министерството на външните работи оповестиха, че през годините Англия е приела повече от 3300 афганистански преводачи, личен състав и техните фамилии. Сега министерството ще се управлява от потенциала на локалните управляващи при вземането на решение на какъв брой афганистански бежанци да разреши да се открият на Острова откакто талибаните взеха властта. Правителствен източник е декларирал за Би Би Си, че министрите създават скица, в която приоритет ще бъде даван на дами и девойки.

Междувременно носителската на Нобелова премия за мир Малала Юсафзаи съобщи също за Би Би Си, че е време международните водачи и изключително тези на Съединенените щати и Англия да защитят жителите и бежанците от Афганистан като отворят границите си. 24-годишната пакистанска активистка получи леговище във Англия през 2012 година, откакто бе простреляна в главата от талибаните по време на акция за правото на обучение на девойките в родната ѝ котловина Суат в северозападен Пакистан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР