Великобритания ще има нов министър-председател и неговото име е Риши

...
Великобритания ще има нов министър-председател и неговото име е Риши
Коментари Харесай

Съпругата на новия премиер на Великобритания е по-богата от краля

Великобритания ще има нов министър-председател и неговото име е Риши Сунак. Той доста скоро ще би трябвало да са нанесе в резиденцията на " Даунинг Стрийт 10 ", само че няма да е самичък. С него ще са двете му дъщери и неговата свръхбогата брачна половинка, съобщава 
Прочетете още
42-годишната Акшата Мурти е щерка на индийския милиардер Нараяна Мурти, именуван още " индийския Бил Гейтс ", който е създател на софтуерната компания Infosys. Самата Акшата има дял от компанията, който възлиза на близо милиард $ - общата пазарна капитализация на Infosys е 100 милиарда $.

Акшата Мурти израства в родния си град Бенгалуру в Южна Индия. Майка ѝ е известната писателка и човеколюбец Судха Мурти.

Твърди се, че родите ли на Акшата възпитават нея и брат ѝ Рохан в строга дисциплинираност. Въпреки финансовите си благоприятни условия, те вървят на учебно заведение с рикша, както вършат всички техни съученици.

През 1998 година Акшата отпътува за Съединени американски щати, където учи стопанска система и френски в частния лицей " Claremont McKenna " в Калифорния. След това взима колежанска тапия по мода, а след това работи в фирмите " Deloitte " и " Unilever ", до момента в който учи за магистърска степен в Станфорд. Именно там двамата с Риши се срещат за първи път.

Двойката подписва брак през 2009 година в Бенгалуру. На двудневната сватбена гала участват близо 1000 посетители, измежду които и редица известни персони.

Акшата и Риши имат две деца - Кришна и Анушка.

Мурти ръководи своя лична фешън марка " Akshata Designs "  и е началник на компания за рисков капитал, учредена от татко ѝ през 2010 година В LinkedIn тя е посочена и като шеф на компанията за финансови и частни финансови вложения " Catamaran Ventures ", на веригата фитнес зали " Digme Fitness " и на компанията за дамско облекло " New & Lingwood ".

През април 2022 година бизнесдамата беше забъркана в публичен скандал, откакто стана ясно, че не е регистриран гражданин на Англия, което значи, че е избягвала да заплаща данъци в страната върху интернационалните си приходи и вместо това е заплащала годишна такса в размер на 30 хиляди паунда.

" Акшата Мурти е жител на Индия, страната, в която е родена и в която живеят нейните родители ", съобщи тогава нейният представител.

Според изнесената информация, без този статут на разположение, което не е локално, тя е трябвало да заплати повече от 20 млн. паунда налози в Обединеното кралство за приходите си. След публичното неодобрение нейният представител разгласи, че тя ще стартира да заплаща налози в страната върху задграничните си приходи, с цел да понижи политическия напън върху брачна половинка си.

Нетната стойност на благосъстоянието на Акшата се прави оценка на близо 500 млн. паунда, което я прави по-богата от крал Чарлз III и Камила. Богатството на Риши е почти 200 млн. паунда. Двойката има „ минимум четири парцела “ настояват английските медии, в това число фамилната им къща на стойност 7 милиона паунда в Кенсингтън, където живеят с двете си деца.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР